Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Unitate de afișare și operare cu utilizare universală

Noul afișaj Rexroth BODAS DI4 pentru concepte moderne de operare cu funcții de service în mașinile cu funcționare mobilă

  • Opțiuni flexibile de utilizare și integrare
  • Posibilitate de programare liberă cu CODESYS 3.5
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Rexroth extinde sistemul său BODAS modular pentru sisteme electronice mobile cu noul afișaj BODAS DI4, o unitate de operare cu utilizare universală pentru mașinile cu funcționare mobilă. Este programat folosind mediul de dezvoltare CODESYS 3.5 și oferă oportunități largi pentru alocarea de funcții și vizualizarea individuală. În plus, DI4 simplifică diagnosticarea și re-parametrizarea controlerelor BODAS conectate prin magistrala CAN. În acest scop, inginerii service încarcă noile seturi de date prin interfața USB integrată și le „transmit rapid” către controlerul corespunzător din mașina cu funcționare mobilă.

Panourile de comandă ușor de folosit și optimizate ergonomic pot influența și mai mult utilizatorii finali în ceea ce privește mașinile cu funcționare mobilă pe care decid să le achiziționeze. Din acest motiv, producătorii de mașini caută panouri de comandă cu funcții și vizualizări care pot fi proiectate liber și pot fi flexibil încorporate în habitaclu. Afișajul BODAS DI4 îndeplinește aceste cerințe în scopurile legate de hardware și software. Producătorii programează o nouă generație de afișaje folosind mediul de dezvoltare CODESYS 3.5, cu disponibilitate globală. Aceștia pot vizualiza funcțiile mașinii atât statistic cât și dinamic. În plus față de două taste fixe pentru funcțiile setate, sunt disponibile 12 butoane de funcție liber programabile. De asemenea, conducătorul auto poate selecta intuitiv funcții fără un contact vizual cu panoul de comandă cu ajutorul unui buton acționat prin rotire/apăsare. Ușurința în utilizare este sporită și mai mult de elementele de operare iluminate și de cele patru elemente de indicare LED color.

Servisare facilă folosind interfața USB și „flashing”

DI4 extinde sistemul modular electronic mobil BODAS și simplifică și mai mult servisarea mașinilor cu funcționare mobilă. Folosind afișajul ca master, tehnicienii sau operatorii de întreținere autorizați pot accesa alte unități de comandă BODAS din Rexroth integrat în mașină fără tester extern de diagnosticare și, de asemenea, în afara atelierelor. Afișajul indică erorile active și salvate și, astfel, accelerează diagnosticarea. Inginerul service poate încărca parametri noi pentru controlerul BODAS prin interfața USB integrată, folosind, de exemplu, un stick USB, sau poate transfera noile programe de aplicații prin „flashing”.

Sunt posibile mai multe poziții de instalare

Proiectanții pot folosi DI4 ca unitate independentă sau pot poziționa afișajul extrem de plat aproape la același nivel în habitaclu - pe orizontală sau pe verticală. DI4 se poate roti în incremente de 90 de grade și poate fi folosit de persoanele stângace dar și dreptace mulțumită dispunerii sale simetrice. Versiunea standard include două interfețe video, două interfețe CAN 2.0B și o interfață USB, precum și numeroase intrări și ieșiri analogice și digitale. Versiunea PRO include și un afișaj tactil cu ajutorul căruia puteți glisa prin funcții, o interfață Ethernet și, în viitor, va fi prevăzută și cu o interfață Bluetooth. În plus, prin utilizarea programelor de vizualizare PDF și a playerului audio și video, producătorii de mașini pot furniza conținut bazat pe multimedia. Acest lucru simplifică curba de învățare și sprijină utilizatorii în utilizarea corectă a funcțiilor rar folosite.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie