Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Bosch își extinde afacerea prin înființarea unei noi entități legale în Timișoara

  • Bosch în Timișoara va găzdui, începând din acest an, două entități juridice diferite: Bosch Service Solutions SRL, prezentă pe piața locală din 2007 și Bosch Global Business Services SRL, înființată la 1 ianuarie 2024.
  • Schimbarea organizațională nu va avea niciun impact asupra condițiilor de muncă ale celor aproximativ 1.400 de angajați transferați către noua entitate.
  • Bosch Service Solutions continuă să își extindă operațiunile și să își sprijine clienții, oferind servicii bazate pe tehnologie pentru Grupul Bosch și clienți externi.

Bosch se extinde prin înființarea unei noi entități legale în Timișoara, Bosch Global Business Services SRL, decizie care va avea impact asupra unui număr de aproximativ 1.400 de angajați. Divizia Global Business Services va fi transferată din Bosch Service Solutions SRL, companie prezentă în Timișoara din 2007, către o nouă entitate juridică. Această hotărâre se bazează pe obiectivul de creștere și consolidare a portofoliului de servicii. Schimbarea organizațională nu va avea niciun impact asupra condițiilor de muncă ale angajaților transferați.

Global Business Services: servicii inovatoare

Cu o prezență globală ce cuprinde peste 12.000 de angajați, Bosch Global Business Services furnizează servicii end-to-end, deservind peste 300 de entități juridice Bosch. În Timișoara, divizia oferă o gamă diversificată de servicii administrative, îmbunătățind eficiența operațiunilor interne ale Bosch. Departamentul de controlling din Timișoara gestionează o serie de servicii, de la extragerea datelor financiare, estimarea și planificarea bugetelor și raportarea către managementul de top Bosch. De asemenea, divizia livrează servicii în domeniul financiar – contabil pentru Grupul Bosch. În departamentul de resurse umane, echipa oferă sprijin esențial pentru procesele de HR din cadrul entităților Grupului Bosch din regiunea EMEA. În plus, în cadrul echipei de logistică,

lucrează specialiști ce oferă suport tehnic și logistic pentru sistemele de gestionare a informațiilor. Mai mult, departamentul de achiziții gestionează planificarea cererilor, selecția furnizorilor, negocierile de preț și managementul contractelor, contribuind la optimizarea operațiunilor lanțului de aprovizionare Bosch. De asemenea, entitatea gestionează și ordinele de călătorie și procesele pentru cererile de rambursare.

Până acum a fost o călătorie interesantă. Continuăm să investim puternic în extinderea portofoliului nostru de servicii pentru a acoperi toate domeniile shared services și pentru a gestiona complexitatea sarcinilor pentru echipele stabilite.

Martin Gladigow, director general al Bosch Global Business Services în Timișoara.

“În același timp, ne străduim să înțelegem cât mai bine nevoile clienților noștri și să le transpunem în măsuri pentru a deveni un furnizor de servicii de cinci stele. Comunitatea puternică de la Bosch Global Business Services din Timișoara, formată din oameni extraordinari care lucrează în toate procesele end-to-end, este cel mai mare atu al nostru pentru a crește valoarea și a impulsiona transformarea digitală, preluând din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru astfel de subiecte”, a declarat Martin Gladigow. Bosch Global Business Services se află printre cele mai mari centre de Shared Services din Europa de Est, promovând inovația și asigurând livrarea continuă a serviciilor de înaltă calitate pentru diviziile interne.

Bosch Service Solutions: jucător cheie în servicii IT și software

Cu peste 10.000 de angajați în întreaga lume, Bosch Service Solutions este un furnizor internațional de top de servicii bazate pe tehnologie. Centrul din Timișoara este un jucător cheie în livrarea serviciilor IT și software pentru Grupul Bosch și clienții externi, care operează în diverse sectoare de afaceri, cum ar fi automotive, telecomunicații și producție. Punctul forte al companiei constă într-un nivel înalt de abilități tehnologice și în diversitatea sa lingvistică, oferind servicii în 15 limbi străine. Orientarea către client a condus la parteneriate de afaceri de lungă durată.

Locația oferă servicii de top cum ar fi: experiența clienților, suport tehnic și IT, managementul comenzilor, asistență producție, dezvoltare software, DevOps, automatizare, management de proiect. De peste 15 ani, unul dintre cele mai importante servicii este cel de asistență IT de nivel 1, 2 și 3 pentru angajații Bosch din întreaga lume.

Misiunea noastră este să oferim clienților noștri o experiență care depășește cu mult așteptările lor.

a declarat Raluca Românu, director general al Bosch Service Solutions în Timișoara.

“În ultimii 17 ani am crescut alături de clienții noștri, ridicându-ne constant nivelul de expertiză, calitatea serviciilor pe care le furnizăm și extinzându-ne serviciile dincolo de domeniul inițial. Feedback-ul pozitiv constant pe care îl primim de la clienții noștri îmi spune că echipa noastră face o treabă grozavă”, a declarat Raluca Românu.

Istoria parteneriatului

Începând din anul 2007, Bosch Service Solutions din Timișoara a furnizat cu succes servicii pentru Grupul Bosch și piața din România. 2010 a marcat începutul colaborării cu Global Business Services, punând bazele unui parteneriat cu obiective comune: excelență în servicii și creștere. La finalul anului trecut, în cele două entități din Timișoara lucrau aproximativ 2.000 de angajați. În semn de recunoaștere pentru excelența serviciilor oferite, Bosch în Timișoara a fost desemnată „Compania de servicii de afaceri a anului” în cadrul Forumului și Premiilor pentru Servicii de Afaceri din România 2023.

Oportunități profesionale pentru viitor

Bosch în Timișoara recrutează activ noi talente care să se alăture ambelor divizii, conectate la nivel global, unde angajații au capacitatea de a modela viitorul, zi de zi, prin intermediul activității lor. Bosch oferă oportunități de carieră pe diverse niveluri de expertiză, în diferite domenii de activitate: contabilitate, controlling, achiziții, logistică, project management, software development, asistență IT și altele. Mai multe detalii pe www.bosch.ro/cariere.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România. Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către afiliați, a ajuns la 2,1 miliarde de euro. Pe lângă centrele sale de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și fabricile din domeniul Soluțiilor de mobilitate din Cluj și Blaj, Bosch mai operează o unitate de producție din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum și un centru pentru soluții de externalizare a proceselor de afaceri, la Timișoara. În București, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, tot în capitala României se află și o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața aparatelor electrocasnice.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 421.000 de angajați în întreaga lume (status la 31 decembrie 2022). Compania a generat vânzări de 88,2 miliarde de euro în anul 2022. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Mobilitate,Ttehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În calitate de lider în IoT, Bosch oferă soluții inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile, sigure și incitante. Își folosește experiența în tehnologia de senzori, software și servicii, precum și propriul cloud IoT, pentru a oferi clienților soluții conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovații pentru o viață conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care fie conțin inteligență artificială (IA), fie au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul acesteia. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 470 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, rețeaua globală de producție, inginerie și vânzări Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Baza pentru viitoarea creștere a companiei este puterea sa inovatoare. În 136 de locații de pe tot globul, Bosch are aproximativ 85.500 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care aproape 44.000 sunt ingineri software.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPress.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78,1 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie