Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Navigare fără șofer până la punctele de încărcare -datorită companiilor Bosch și VW, filiala Cariad

Începe testarea pentru parcare și încărcare automată

  • Bosch și Volkswagen, filiala Cariad testează parcarea și încărcarea fără șofer pe baza parcării automatizate cu valet.
  • Serviciul de parcare automatizată include acum încărcarea automatizată a autovehiculelor electrice.
  • Obiectivul este de a asigura avantaje suplimentare pentru clienții auto prin combinarea serviciilor de parcare și încărcare automatizată.
  • Încărcarea automatizată va facilita drumul către electromobilitate.

Stuttgart, Germania – Găsirea unui loc de parcare poate fi obositoare și poate necesita mult timp, mai ales în parcări labirintice, iar găsirea ulterioară a autovehiculului poate fi la fel de dificilă. Căutarea unui punct de încărcare gratuită este o poveste similară. Împreună cu Volkswagen, filiala Cariad, Bosch testează în momentul de față încărcarea automatizată cu valet. Această soluție, care se bazează pe sistemul automatizat de parcare cu valet oferit de Bosch, ghidează autovehiculele electrice fără șofer către un spațiu de parcare neocupat, dotat cu un punct de încărcare, unde un robot de încărcare asigură reîncărcarea automată. După finalizarea reîncărcării, autovehiculul efectuează fără șofer manevre către un alt loc de parcare. Bosch și Cariad testează acum tehnologia necesară în două parcări interne din Germania: în parcarea personalului Cariad din Ingolstadt, cele două companii testează parcarea fără șofer prin parcarea automatizată cu valet, în timp ce încărcarea fără șofer cu încărcare automatizată cu valet este testată în parcarea Bosch din Ludwigsburg aflată în dezvoltare. Iar în cadrul evenimentului CES 2024 din Las Vegas, Bosch prezintă în momentul de față și tehnologia necesară pentru încărcarea automatizată.

Electromobilitate: automatizare pentru a reduce dubiile cu privire la autonomie

Încărcarea ușoară și simplă se află în fruntea listei de dorințe pentru șoferii de autovehicule electrice. Dar experiența lor de zi cu zi este diferită: cozi lungi la punctele de încărcare, taxe de blocare pentru deconectarea prea târzie a cablului de alimentare și manipularea cablului. Prin abordarea acestor provocări, încărcarea automatizată cu valet sporește considerabil confortul clienților atunci când încarcă autovehiculele electrice. În plus, tehnologia oferă o serie de avantaje pentru producătorii auto, operatorii de puncte de încărcare, operatorii de parcări și furnizorii de energie. Iar pentru mediu, autovehiculele electrice înseamnă o reducere a emisiilor de carbon aferente traficului rutier.

Automatizarea joacă un rol cheie în revoluția mobilității și tranziția către electromobilitate. Cele două servicii ale noastre, parcare automatizată cu valet și încărcare automatizată cu valet, fac experiența de mobilitate mult mai ușoară pentru utilizatori

spune Manuel Maier, vicepreședinte al sectorului de produse pentru parcare intersectoriale, de Nivel 4 din cadrul Bosch

''Simplificând reîncărcărea autovehiculelor electrice reduce temerile oamenilor cu privire la autonomie și este esențială pentru ca electromobilitatea să fie acceptată pe scară largă. Având în vedere acest lucru, Bosch și Cariad pot face parcarea și încărcarea și mai eficiente și mai confortabile.”

Rolf Dubitzky, șeful departamentului de parcare din cadrul Cariad, vede, de asemenea, un mare potențial în această colaborare: „Suntem extrem de încântați să modelăm viitorul parcării și încărcării automatizate împreună cu Bosch. Colaborarea noastră ne permite să testăm tehnologiile într-un stadiu incipient al dezvoltării autovehiculului, astfel încât produsul final să fie de încredere și să ofere clienților cea mai bună experiență de utilizare posibilă.”

Serviciul de încărcare: ruta automatizată pentru și mai mult confort

Infrastructura ghidează autovehiculul către spațiul de parcare, unde un robot deschide clapeta de încărcare și introduce automat cablul de încărcare, scoțându-l după ce bateria autovehiculului este complet încărcată. Autovehiculul se întoarce apoi la un loc de parcare obișnuit, eliberând locul de încărcare pentru următorul autovehicul electric cu bateria descărcată. Toate acestea fac posibilă reîncărcarea și parcarea fără interacțiune umană a mai multor autovehicule. Acest lucru sporește eficiența infrastructurii de încărcare, optimizează utilizarea punctelor de încărcare și scutește clienții de neplăcerea așteptărilor lungi la punctele de încărcare.

Parcarea automată cu valet este primul serviciu de parcare SAE Nivel 4 fără șofer din lume și funcționează în parcarea P6 de pe aeroportul din Stuttgart de aproximativ un an. De asemenea, Bosch a început să echipeze alte parcări din Germania cu tehnologia acestei infrastructuri.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78,1 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie