Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

În era hidrogenului: Bosch începe producția de volum a modulului său pe bază de celule de combustie

Vânzări de 5 miliarde de euro cu tehnologiile pe bază de H2 până în 2030

  • Bosch operează de-a lungul întregului lanț valoric al hidrogenului.
  • Președintele Bosch, Stefan Hartung: „Bosch deține cunoștințe în materie de hidrogen și se dezvoltă prin hidrogen.”
  • Bosch va investi aproape 2,5 miliarde de euro în tehnologia pe bază de H2 din 2021 și până în 2026.
  • Bosch are peste 3.000 de angajați care lucrează în tehnologia pe bază de hidrogen.
  • Expertiza auto Bosch la mare căutare în economia hidrogenului.
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Stuttgart, Germania – Bosch pășește în era hidrogenului pentru mobilitate. La locația sa din Stuttgart-Feuerbach, furnizorul de tehnologie și servicii a început producția de volum a modulului său pe bază de celule de combustie. Nikola Corporation, cu sediul în Statele Unite, va fi client pilot folosind camionul său electric cu celule de combustie clasa 8, care este programat să intre pe piața nord-americană în al treilea trimestru al anului 2023. „Aici, la fabrica din Stuttgart-Feuerbach, a cărei istorie este mai veche decât a oricărei alte fabrici Bosch, viitorul hidrogenului este pe cale să înceapă”, a declarat dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, cu ocazia Bosch Tech Day 2023. „Bosch deține cunoștințe în materie de hidrogen și se dezvoltă prin hidrogen.” Compania operează de-a lungul întregului lanț valoric al hidrogenului, dezvoltând tehnologie pentru producerea și utilizarea acestuia. Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu tehnologia pe bază de hidrogen.

Aici, la fabrica din Stuttgart-Feuerbach, a cărei istorie este mai veche decât a oricărei alte fabrici Bosch, viitorul hidrogenului este pe cale să înceapă

a declarat dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, cu ocazia Bosch Tech Day 2023

De asemenea, în soluțiile sale pentru economia hidrogenului, Bosch se bazează pe o rețea globală de producție și pe competența locațiilor sale din Germania. De exemplu, fabrica Bosch din Bamberg, Germania, va furniza pachetele de celule de combustie pentru fabrica din Feuerbach. Iar unele componente importante ale sistemului, cum ar fi compresorul electric de aer și suflanta de recirculare provin de la fabrica Bosch din Homburg, Germania. „Bosch este una dintre puținele companii capabile să producă în masă tehnologie atât de complexă precum pachetele de celule de combustie. Nu numai că avem expertiza necesară în sisteme, ci avem și capacitatea de a extinde rapid noile dezvoltări pentru producția în masă”, a spus Markus Heyn, membru al consiliului de administrație Bosch și președinte al Bosch Mobility. Producția modulului pe bază de celule de combustie nu începe doar la Feuerbach, ci și la Chongqing, China. Iar componentele de care are nevoie vor veni de la fabrica Wuxi. „Bosch este prima companie care produce aceste sisteme atât în China, cât și în Germania”, a spus Hartung. În plus, Bosch intenționează să producă pachete de celule de combustie pentru aplicații mobile în fabrica sa din SUA de la Anderson, Carolina de Sud. La nivel mondial, compania preconizează că, până în 2030, unul din cinci camioane noi, cu o greutate de șase tone sau mai mult, va avea un sistem de propulsie cu celule de combustie.

Bosch ajută la formarea economiei hidrogenului și consideră că există obligații pentru factorii de decizie

O lume neutră din punct de vedere climatic poate exista doar cu ajutorul hidrogenului. Pentru Bosch, este foarte clar. Prin urmare, compania susține cu fermitate stabilirea unei economii pentru hidrogen și își intensifică investițiile în domeniul hidrogenului. Între 2021 și 2026, Bosch va investi în total aproape 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea și fabricarea tehnologiilor sale pe bază de H2 . Asta înseamnă încă un miliard de euro peste suma care era alocată în planul de investiții pentru 2021-2024. Oportunitățile de afaceri pentru Bosch sunt uriașe, la fel ca efectul asupra locurilor de muncă. În momentul de față, la Bosch lucrează peste 3.000 de oameni în domeniul tehnologiilor pe bază de hidrogen și mai mult de jumătate dintre aceștia sunt în Europa. Majoritatea posturilor vacante pot fi ocupate din interiorul companiei, și mai ales de oameni care au lucrat până acum în afacerea cu sisteme de propulsie Bosch. Cu toate acestea, perspectivele viitoare ale afacerii cu hidrogen depind de mediul politic. Hartung consideră că în special Europa trebuie să facă mult mai mult pentru a crea o contrapondere la ritmul rapid al evoluției din alte regiuni ale lumii, cum ar fi SUA. Mai precis, președintele Bosch are patru cerințe din partea factorilor de decizie germani și europeni: „În primul rând, trebuie să accelerăm ritmul producției de hidrogen în UE. În al doilea rând, trebuie înființate lanțuri de aprovizionare globale, iar în al treilea rând, hidrogenul trebuie utilizat în toate sectoarele economiei.” Pentru al patrulea punct, el a subliniat importanța creării rapide a infrastructurii pentru distribuirea hidrogenului în Europa.

Tehnologia Bosch începe cu electroliza și se termină cu motorul pe bază de hidrogen

În orice situație, compania Bosch este pregătită și aplică experiența din domeniul auto în economia hidrogenului ca nicio altă companie. Acesta este motivul pentru care compania este solicitată și în producția de H2 . La începutul anului 2023, Bosch a început să construiască prototipuri pentru electroliză folosind membrane pentru schimbul de protoni: cu alte cuvinte, inversul metodei de conversie a energiei folosită în celulele de combustie mobile. Începând din toamnă, compania intenționează să facă prototipuri de 1,25 megawați pentru aplicații pilot și este pe cale să înceapă producția de volum în 2025. Bosch explorează mai multe opțiuni pentru utilizarea hidrogenului. Celulele de combustie staționare cu oxid solid pot fi utilizate pentru furnizarea de energie și căldură. În cadrul unui proiect pilot la spitalul din Erkelenz, lângă Köln, Germania, Bosch intenționează să folosească această tehnologie pentru a obține o eficiență generală de 90 de procente. Microcentrala de acolo va funcționa inițial cu gaze naturale, dar poate fi convertită la hidrogen verde. În afară de sistemul de propulsie pe bază de celule de combustie, Bosch lucrează și la motorul pe bază de hidrogen, dezvoltând sisteme atât pentru injecția în port, cât și pentru injecția directă a hidrogenului. Această soluție este adecvată în special pentru autovehiculele grele care se deplasează în curse lungi, cu încărcături deosebit de grele. „Un motor cu hidrogen poate face tot ce face un motor diesel, dar, în plus, este neutru din punct de vedere al carbonului. De asemenea, asigură o intrare rapidă și rentabilă pe piața mobilității pe bază de hidrogen”, a declarat Heyn. Un avantaj major este faptul că peste 90 de procente din tehnologiile de dezvoltare și producție necesare pentru aceasta există deja. Se preconizează că motorul pe bază de H2 va fi lansat începând cu 2024. În momentul de față, Bosch are patru comenzi pentru proiecte de producție din toate regiunile economice importante și se așteaptă la volume de unități de șase cifre până în 2030. Și în acest domeniu, Bosch asigură un avans dinamic al economiei hidrogenului.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România. Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către afiliați, a ajuns la 2,1 miliarde de euro. Pe lângă centrele sale de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și fabricile din domeniul Soluțiilor de mobilitate din Cluj și Blaj, Bosch mai operează o unitate de producție din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum și un centru pentru soluții de externalizare a proceselor de afaceri, la Timișoara. În București, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, tot în capitala României se află și o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața aparatelor electrocasnice.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 421.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2022). Compania a generat vânzări de 88,2 miliarde de euro în 2022. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcţii şi energie. În calitate de lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industry 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile, sigure și incitante. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care fie conțin inteligență artificială (IA), fie au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul acesteia. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 470 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie, inginerie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Cu cele peste 400 de locații din întreaga lume, Grupul Bosch a atins neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 136 locaţii din lume, Bosch are aproape 85.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, precum și aproximativ 44.000 de ingineri software.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie