Suche

Comunicat de presă #Cercetare
Distribuie comunicatul de presă

Bosch formează o alianță împotriva cancerului

  • Spitalul Robert Bosch (RBK), Robert Bosch Stiftung (Fundaţia Robert Bosch) și Grupul Bosch își unesc forțele în lupta împotriva cancerului
  • RBK a înființat noul centru Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen în colaborare cu Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ)
  • Robert Bosch Stiftung pune la dispoziție, până în anul 2020, fonduri suplimentare de 24 de milioane de euro pentru cercetarea în domeniul cancerului
  • Grupul Bosch oferă programul de sprijinire a angajaților care suferă de cancer
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Stuttgart – Spitalul Robert Bosch (RBK), Robert Bosch Stiftung și Grupul Bosch își unesc forțele pentru a lupta împotriva cancerului. Cei trei parteneri au format o alianță și au demarat mai multe inițiative. Elementele care stau la baza alianței sunt reprezentate de centrul nou înființat Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen (RBCT: Centrul Robert Bosch pentru tumori) din Stuttgart și alianța planificată cu Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ: Centrul german pentru cercetare în domeniul cancerului). Reprezentanții RBK și DKFZ au semnat o declarație de intenție în acest sens în iulie 2016. Robert Bosch Stiftung pune la dispoziție fonduri suplimentare pentru a sprijinii înființarea RBCT. Aceasta oferă deja spitalului RBK finanțare de bază pentru proiecte de cercetare medicală. Până în 2020, se vor aloca 24 de milioane de euro special pentru cercetarea în domeniul cancerului. Grupul Bosch va oferi, angajaților săi care suferă de cancer, acces la cele mai recente metode de diagnosticare oferite de RBK și DKFZ. Acesta va pune la dispoziție aproximativ un milion de euro în fiecare an în acest scop. „Spitalul, fundaţia și compania fac parte din lumea Bosch și împărtășesc valorile lui Robert Bosch. El a fost un model de responsabilitate socială, înființând Spitalul Robert Bosch în 1940. Prin alianța noastră împotriva cancerului continuăm acest angajament față de asistența medicală, fiecare partener în funcție de mijloacele de care dispune” a declarat profesorul Joachim Rogall, director executiv al Robert Bosch Stiftung.

Incidența cancerului continuă să crească

Această mișcare este determinată de creșterea semnificativă continuă a incidenței cancerului la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății preconizează creșterea incidenței anuale a bolii la aproximativ 20 de milioane de cazuri până în anul 2025. În anul 2012 numărul ajungea deja la 14 milioane. La nivel mondial, cancerul este pe locul doi după bolile cardiovasculare în clasamentul cauzelor de deces. Doar în Germania aproximativ 224.000 de oameni mor din cauza cancerului în fiecare an.

Cele mai recente descoperiri din cercetare pentru cel mai bun tratament posibil

Noul centru RBCT va face parte din Spitalul Robert Bosch, cercetarea în comun cu DKFZ consolidând în special activitățile sale de cercetare în domeniul cancerului. La RBK, pacienții care suferă de cancer vor fi tratați în parteneriat cu spitalul universitar din Tübingen. Acest parteneriat, cunoscut sub numele Comprehensive Cancer Center Tübingen-Stuttgart (Centrul global de cancer Tübingen-Stuttgart), funcționează cu succes din 2014. „Printr-o colaborare strânsă cu clinica universitară Tübingen și DKFZ, dorim să folosim oncologia modernă de precizie pentru a oferi pacienților un tratament individualizat. Se vor lua în considerare cele mai recente descoperiri din cercetarea în domeniul cancerului, oferind astfel cea mai promițătoare formă de tratament” a declarat profesorul Mark Dominik Alscher, directorul medical al Spitalului Robert Bosch. „Finanțarea completă va fi utilizată pentru a înființa un centru de cercetare și pentru a angaja mai mulţi specialiști în echipa medicală. În plus, există un plan de înființare a două catedre universitare pentru a sprijini activitatea de cercetare în acest domeniu.”

Pacienții beneficiază de un transfer rapid al rezultatelor cercetării

„Suntem încântați să avem un partener atât de puternic precum această alianță Bosch” a declarat profesorul Michael Boutros, conducătorul științific în funcție al DKFZ. „Prin înființarea de noi catedre dorim să impulsionăm cercetarea inovatoare în domeniul cancerului de care vor beneficia pacienții.” Cu un personal de peste 3000 de angajați, DKFZ este cel mai mare institut de cercetare biomedicală din Germania. În cadrul DKFZ, peste 1000 de oameni de știință studiază cauzele cancerului, înregistrează factorii de risc de cancer și explorează strategii noi pentru a împiedica dezvoltarea cancerului. Aceștia descoperă metode noi de diagnosticare a tumorilor cu precizie crescută și de tratare mai eficientă a pacienților care suferă de cancer. Împreună cu clinica universitară din Heidelberg, DKFZ a înființat Nationales Centrum für Tumorerkrankungen (NCT: centrul național pentru tumori), în care se aplică în practica clinică abordări promițătoare din cercetarea cancerului. Combinația dintre tratamentul excelent al cancerului și cercetarea DKFZ de calibru înalt joacă un rol important în îmbunătățirea perspectivelor pacienților care suferă de cancer.

Bosch oferă un program pentru a sprijini angajații companiei

În viitor, Grupul Bosch intenționează să ofere angajaților săi care suferă de cancer asistenţă care nu se va limita doar la îngrijirea standard oferită de asigurarea obligatorie de sănătate. „Fiind o companie dedicată etosului „Tehnică pentru o viață”, ne-am angajat, alături de partenerii noștri, în lupta împotriva cancerului” a declarat Volkmar Denner, Directorul Executiv al Bosch. Începând cu acest moment, angajații care suferă de cancer vor avea acces la cele mai recente teste de diagnosticare în cadrul RBK, plătite de companie. Ca parte din inițiativa OncoCure, această ofertă va fi disponibilă, la început, angajaților din Germania. Mai târziu, va fi extinsă pentru forța de muncă din întreaga lume. În acest scop, compania pune la dispoziție aproximativ un milion de euro în fiecare an. „Obiectivul nostru este clar: dorim să utilizăm diagnosticarea de precizie pentru a îmbunătăți perspectivele tratării cu succes a cancerului. Acest lucru va ajuta angajații afectați, familiile lor, prietenii lor și, nu în ultimul rând, colegii lor. În acest sens, urmăm exemplul fondatorului nostru, Robert Bosch”, a declarat Denner.

Contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie