Suche

Comunicat de presă #Scule Electrice
Distribuie comunicatul de presă

Nou sistem de montare pentru scule electrice cu percuţie: Bosch şi Fein dezvoltă un nou standard împreună

Sistem uniform de montare pentru o performanţă mai ridicat

  • Colaborare pentru dezvoltare: Bosch şi Fein introduc un nou standard de sistem
  • Sistemul de montare Starlock reduce timpul de lucru şi asigură rezultate precise
  • Trei clase de performanţă: Starlock, StarlockPlus şi StarlockMax
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Leinfelden/Schwäbisch Gmünd ‒ Bosch şi Fein, lideri globali pe piaţa de scule electrice cu percuţie, se pregătesc să lanseze în ianuarie 2016 un sistem de montare pentru scule electrice dezvoltat împreună: Sistemul Starlock. Cele două companii colaborează pentru a le oferi utilizatorilor un standard de sistem uniform pentru sporirea performanţei, reducerea timpului de lucru şi rezultate mai precise.

Datorită principiului special de acţionare, sculele multifuncţionale cu percuţie pot fi utilizate pentru orice aplicaţii şi sunt deosebit de apreciate la nivel global: acestea pot acţiona prin mişcarea lor de oscilaţie diverse accesorii pentru tăierea cu ferăstrăul, şlefuire, răzuire sau netezire. Însă acestea funcţionează cu un grad maxim de eficienţă şi fiabilitate doar atunci când puterea motorului este transmisă lamei ferăstrăului sau discului de şlefuit cu un nivel minim de alunecare. Prin urmare, sistemul de montare este esenţial în reducerea timpului de lucru şi obţinerea unor rezultate precise. „În prezent sunt disponibile pe piaţă numeroase sisteme de montare pentru sculele electrice cu percuţie. Există aproape o gamă mult prea mare de produse, de la producători diferiţi, pentru a avea o imagine de ansamblu clară”, a declarat Willy Fellmann, responsabil pentru acest proiect de colaborare din partea companiei Bosch. „În plus, utilizatorii se confruntă cu scăderea performanţei atunci când folosesc un adaptor. Aici intervine noul sistem de montare Starlock: prin intermediul acestui produs, Bosch şi Feil au creat un standard comun şi garantează un transfer maxim al puterii motorului”, a declarat Fellmann explicând motivele care au stat la baza colaborării cu Fein.

Sistemul brevetat de montare Starlock poate fi utilizat cu rezultate excepţionale pentru sculele electrice cu percuţie Bosch şi Fein, precum şi cu dispozitivele altor producători prevăzute cu un sistem de montare în 12 puncte. Astfel, accesoriul este compatibil cu majoritatea sculelor existente pe piaţă. „Datorită geometriei sale tridimensionale, accesoriul Starlock poate spori nivelul de performanţă în comparaţie cu sistemele anterioare”, a declarat Rainer Warnicki, Director Regional Dezvoltare Produse în cadrul Fein, vorbind despre colaborarea de succes cu Bosch. „În procesul de dezvoltare a sistemului de prindere Starlock, noi, în calitate de inventatori ai sculelor electrice cu percuţie, am schimbat în mod deliberat abordarea: proiectul comun reuneşte experienţa ambelor mărci. Suntem convinşi că Starlock va deveni standardul de sistem pe această piaţă”.

Accesoriile cu sistem de montare Starlock vor fi furnizate sub mărcile Bosch şi Fein începând cu luna ianuarie 2016. Bosch şi Fein oferă trei clase de performanţă: Starlock, StarlockPlus şi StarlockMax. Astfel, numai accesoriul care corespunde puterii sculei electrice respective poate fi montat. În următoarele luni, Bosch şi Fein vor lansa noi scule electrice cu sistemul de montare Starlock.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie