Suche

Comunicat de presă #Echipamente şi Piese auto
Distribuie comunicatul de presă

Compacte și complete: noile unități de transmisie Rexroth pentru acționări de trolii

Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

În cadrul târgului comercial Bauma, Rexroth va prezenta o soluție extrem de compactă de acționare pentru trolii de instalații de ridicat, seria de unități de transmisie nou dezvoltată GFW 5000. Sistemul modular include reductoare optim ajustate pentru aplicații de trolii și corespunzătoare motoarelor fixe și variabile Rexroth. Grupurile rotative cu nouă pistoane nou dezvoltate îmbunătățesc concentricitatea și, astfel, poziționarea cu precizie a sarcinilor instalațiilor de ridicat la viteze reduse de cablu. Vitezele ridicate ale cablurilor cresc productivitatea zilnică, chiar și în cazul sarcinilor grele.

Noua serie este adecvată pentru utilizarea în aplicații mobile și staționare ale instalațiilor de ridicat mobile sau pe șenile, precum și a instalațiilor de ridicat feroviare, de vapor, de port și de containere. Fin scalabile din punct de vedere al designului, dimensiunii și raporturilor de transmisie ale cutiilor de viteze, unitățile de transmisie GFW 5000 acoperă un interval și mai larg de cupluri față de seriile anterioare cu densitate înaltă a puterii. Acoperă un spectru cuprins între 7000 Nm, atât cât generează o locomotivă electrică modernă, și 105000 Nm. Această valoare corespunde puterii unui motor de aparat de zbor modern. Frânele de blocare cu disc sunt complet integrate în cutia de viteze. Acestea sunt fiabil adaptate la fiecare dimensiune diferită de motor. Rexroth oferă rulmenți personalizați pentru utilizarea a două cutii de viteze de troliu într-un singur tambur de troliu, fapt ce permite compensarea axială necesară.

Noua serie de unități de transmisie completează conceptul de design modular pentru acționări hidrostatice de trolii. Rexroth poate combina opțional cutiile de viteze GFW 5000 cu gama sa largă de motoare variabile și fixe precum și un tambur de cablu ce include contra-rulmenți pentru a crea un troliu pregătit pentru instalare. Grupurile standard de asamblare cu interfețe mecanice adaptate permit configurația rapidă, reducând cheltuielile și timpul necesar pentru construcție, instalare și logistică. Conceptul de design modular, cu multe piese interschimbabile, din această serie garantează perioade reduse de livrare. Rulmenții cu role conice din cutia de viteză a troliului și designul mai rezistent al tuturor componentelor de transmisie a cuplului sporesc fiabilitatea în funcționare și prelungesc durata de viață. În plus, Rexroth folosește roți dințate cementate și coroane dințate călite, cu suprafață călită în unitățile de transmisie ușor de instalat și de întreținut. Acestea asigură o durată mare de viață a cutiilor de viteze, chiar și în condiții dificile de utilizare, precum și funcționarea cu un nivel scăzut de zgomot.

*Cifra de afaceri declarată pentru anul 2014 nu include fostele întreprinderi comune BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (acum BSH Hausgeräte GmbH) și ZF Lenksysteme GmbH (acum Robert Bosch Automotive Steering GmbH), care au fost preluate complet de atunci.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie