Suche

Comunicat de presă #Echipamente şi Piese auto
Distribuie comunicatul de presă

Noul motor cu pistoane radiale oferit de Rexroth: mai scurt, mai puternic, mai eficient

Seria MCR-T cu un cuplu de pornire cu zece procente mai mare

Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Rexroth își extinde gama de acționări directe pentru încărcătoare pe șenile compacte și alte tipuri de vehicule pe șenile o dată cu noul motor cu pistoane radiale MCR-T pentru cadre de dimensiunea 10. Unitatea nou concepută este cu aproximativ 20% mai scurtă decât motoarele convenționale cu pistoane radiale prezente pe piață și oferă un cuplu de pornire cu aproximativ 10% mai mare pentru un plus de forță de tracțiune. Pentru eficiență sporită, mai ales pe distanțe lungi, unitățile MCR-T permit în plus atingerea de viteze mari de deplasare la viteze foarte reduse de rotație ale motoarelor diesel.

Noul design compact completează familia MCR-T, furnizat anterior pentru cadre de dimensiunea 5 și 6. Dimensiunile compacte indică faptul că motorul se potrivește perfect în ecartamentul încărcătoarelor compacte. Pentru a ajunge la acest rezultat, a fost necesară scurtarea cu o cincime a lungimii generale și, din acest motiv, dezvoltatorii Rexroth au integrat frâna de blocare multi-disc, cu siguranță intrinsecă în porțiunea orientată spre exterior a carcasei motorului. Înalta eficiență mecanică a noii serii se poate observa și în cuplul de pornire, îmbunătățit cu zece procente. Îmbunătățirile în eficiența de pornire vor fi în scurt timp rulate la celelalte două dimensiuni de cadru, produse în serie începând cu anul 2014. În plus, MCR-T poate face față la forțe radiale mai mari mulțumită distribuirii îmbunătățite a sarcinii. Poziția optimizată a arborelui de acționare permite folosirea unui pinion mai simplu comparativ cu motoarele convenționale cu pistoane radiale. Rulmenții de dimensiuni mai mari, imersați în ulei de cutie, ating o durată de viață cu 30% mai lungă. O supapă integrată de scurgere ajută la răcirea uleiului când se folosește în circuite hidraulice închise, prelungind astfel durata de viață. Durata de viață îmbunătățită a MCR-T reduce costul total de proprietate al mașinilor cu funcționare mobilă în care se montează. Motoarele MCR-T cu pistoane radiale sunt concepute pentru viteze de rotație mari continue astfel încât încărcătoarele pe șenile pot, de asemenea, să parcurgă distanțe mai mari. Folosind supapa de reglaj din motor, operatorul poate comuta ușor și lin între vitezele de deplasare cu ajutorul modului de schimbare lină care funcționează în ambele direcții. Motorul funcționează astfel cu cilindree redusă, micșorând debitul de ulei din circuit și îmbunătățind eficiența sistemului. În plus, acționarea directă oferită de MCR-T rezultă în eficiență sporită și zgomot mai redus față de soluțiile tipice pe bază de cutie de viteze. Motoarele MCR-T funcționează cu o presiune diferențială de până la 400 bari și cea mai mare versiune atinge un cuplu de ieșire de până la 8.500 Nm. Cilindreea seriei este de la 620 cmc până la 1.340 cmc.

*Cifra de afaceri declarată pentru anul 2014 nu include fostele întreprinderi comune BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (acum BSH Hausgeräte GmbH) și ZF Lenksysteme GmbH (acum Robert Bosch Automotive Steering GmbH), care au fost preluate complet de atunci.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie