Suche

Comunicat de presă #Echipamente şi Piese auto
Distribuie comunicatul de presă

Ergonomice, sigure, robuste - Noile mânere de operare pentru manetele electronice și hidraulice îndeplinesc cerințele Nivelului de performanță (PL).

Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Deplasați manual sarcinile grele în mod sensibil și cu precizie. Designul optimizat ergonomic pentru operarea eficientă a mașinilor cu funcționare mobilă și siguranță certificată care poate atinge Nivelul de performanță (PL) d în conformitate cu ISO 13849: prin numeroasele variante disponibile, noua serie EC 3500+ de mânere de operare pentru manete electronice și hidraulice oferită de Rexroth poate fi integrată în mașinile cu funcționare mobilă de orice tip.

Maneta reprezintă elementul central de operare la mașinile cu funcționare mobilă. În cazul acestui sub-sistem esențial pentru siguranță, se aplică cerințele Directivei Mașini și alte standarde și specificații regionale. Cu ajutorul noilor mânere multifuncționale, manetele hidraulice și electronice oferite de Rexroth îndeplinesc cerințele celor mai înalte categorii de siguranță. Când este prevăzută cu acest tip de mânere, maneta electronică THE5 îndeplinește Nivelul 2 de integritate a siguranței (SIL) în conformitate cu IEC 62061 și Nivelul de performanță (PL) d în conformitate cu ISO 13849. Această certificare este valabilă pentru toate funcțiile, inclusiv pentru butoanele de pornire și oprire, întrerupătoarele basculante și rolele proporționale.Prin urmare, producătorii nu mai au nevoie de componente suplimentare de monitorizare pentru funcția manetelor, reducând costurile în acest fel. Ultimele descoperiri în materie de ergonomie se contopesc cu designul mânerelor de operare. Designul asimetric este special adaptat pentru utilizarea în suportul de braț drept sau stâng, operarea sa fiind astfel intuitivă. Suprafețele moi la atingere sporesc confortul pentru operator, iar suprafața plăcut fină împiedică alunecarea. Noua serie include numeroase variante care combină flexibil funcția și designul într-o varietate mare de concepte de operare.

În funcție de dorințele clienților, Rexroth a prevăzut EC 3500+ cu până la cinci butoane și întrerupătoare basculante în trei trepte sau role proporționale. În plus, producătorii de mașini pot alege între diferite geometrii ale capului de comandă. Mânerele de operare sunt pe deplin compatibile cu manetele electronice și hidraulice oferite de Rexroth.

*Cifra de afaceri declarată pentru anul 2014 nu include fostele întreprinderi comune BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (acum BSH Hausgeräte GmbH) și ZF Lenksysteme GmbH (acum Robert Bosch Automotive Steering GmbH), care au fost preluate complet de atunci.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie