Suche

Comunicat de presă #Security Systems
Distribuie comunicatul de presă

Detecția integrată și precisă a incendiilor în doar câteva secunde. Bosch prezintă sistemul video AVIOTEC de detecție a incendiilor

  • Utilizează Analiza Video Inteligentă pentru a detecta fumul și flăcările
  • Detecție sigură și timpurie în doar câteva secunde
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Munchen - Bosch Security Systems prezintă AVIOTEC, o nouă soluție pentru detecția sigură și timpurie a incendiilor în medii dificile. Pornind de la tehnologia consacrată a camerelor video Bosch și de la Analiza Video Inteligentă Bosch (IVA), sistemul de detecție video a incendiilor poate completa tehnologiile de detecție a incendiilor de ultimă generație, permițând detecția timpurie a fumului și a flăcărilor în medii în care aceste tehnologii nu pot oferi timpi de reacție satisfăcători, cum ar fi clădiri cu tavane înalte sau zone umede și cu mult praf. De asemenea, AVIOTEC poate fi utilizat în medii în care nu există alte soluții, de exemplu, fabrici de cherestea sau fabrici de hârtie, hangare sau zone foarte întinse ce necesită monitorizare.

Detecția incendiului la sursă

Folosind algoritmi inteligenți pentru camerele de supraveghere video, AVIOTEC poate detecta fumul și flăcările de îndată ce acestea intră în raza de acțiune a camerei, în loc să aştepte ca fumul să ajungă la detectorii de fum de ultimă generație. Prin detecția incendiilor la sursă, și nu la nivelul tavanului, camerele video pot declanșa alarma în doar câteva secunde, în timp ce detectoarele de fum fixe sesizează o situație de alarmă în câteva minute. Sistemul AVIOTEC se bazează pe algoritmi inteligenți pentru a distinge între incendiile reale și interferențe, cum ar fi reflexii, mișcări sau lumini de fundal. Acest lucru garantează o detecție foarte sigură, aproape fără nicio alarmă falsă. Sistemul AVIOTEC asigură o detecție sigură dovedită în toate testele efectuate în caz de incendiu (de la testul în caz de incendiu nr.1 până la testul în caz de incendiu nr. 8), conform cerințelor standardului EN54. Sistemul video AVIOTEC de detecție a incendiilor poate fi compus dintr-o singură cameră video, ajungând până la un sistem în rețea cu camere video distribuite, având o consolă centrală și un sistem de management. Folosind tehnologia Bosch de transcodificare dinamică, sistemul poate transmite alarme la un panou de alarmă în caz de incendiu deja existent sau le poate transmite prin intermediul Ethernet la un centru de monitorizare, sau chiar la un dispozitiv mobil precum un iPad. Primind imagini video de calitate HD în timp real, pompierii au o mai bună înțelegere a situației de fapt, chiar înainte de a ajunge la fața locului.

Combină siguranța și securitatea

Camerele video sunt ușor de instalat și necesită foarte puțină mentenanță în comparație cu detectorii de fum și flăcări de ultimă generație. Utilizarea camerelor video PoE (Power over Ethernet - cu alimentare printr-un singur cablu Ethernet) poate elimina necesitatea unor surse de alimentare individuală și a unor cabluri de alimentare, făcând sistemul AVIOTEC și mai rentabil din punct de vedere al costurilor. Sistemul AVIOTEC poate fi utilizat și pentru locațiile foarte mici și dispersate, cum ar fi centralele electrice și posturile de semnalizare unde nu se justifică instalarea unor panouri de detecție a incendiilor.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie