Suche

Comunicat de presă #Grupul Bosch
Distribuie comunicatul de presă

Bosch a semnat contractul de finanțare pentru Proiectul Important de Interes Comun European (IPCEI ME/CT) privind microelectronica și tehnologiile comunicațiilor

  • Bosch a semnat un contract 2/RUE Nr.2/C9/I4 pentru microelectronică în România, finanțat prin PNRR - Fonduri pentru România modernă și reformată.
  • Proiectul „Eurodrives - lanț valoric european de microelectronică pentru conducere înalt automatizată și mobilitate verde”, cu o valoare de 1,76 miliarde lei, susține mobilitatea electrică și autonomă.
  • Perioada de implementare este aprilie 2023 - decembrie 2026, cu scopul de a crea un ecosistem european inovator.
  • Beneficiarii sunt Robert Bosch SRL și Bosch Automotive SRL, în colaborare cu mediul academic.
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei

X

București – Bosch, lider global în furnizare de tehnologii și servicii, a semnat, în prezența oficialilor din Guvernului României, un contract de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), consolidându-și astfel angajamentul față de dezvoltarea sectorului de microelectronică în România. Prin proiectul EURODRIVES, Bosch, alături de alți parteneri strategici, va contribui la crearea unui lanț valoric european puternic în domeniul microelectronicii, esențial pentru viitorul mobilității electrice și autonome.

Proiectul are o valoare totală de 1,74 miliarde de lei, din care 170,6 milioane de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă. Perioada de implementare este cuprinsă între aprilie 2023 și decembrie 2026, având ca scop crearea unui ecosistem european inovator în microelectronică pentru mobilitate verde și conducere automatizată. Beneficiarii proiectului sunt entitățile Robert Bosch SRL și Bosch Automotive SRL, în colaborare cu actori din sectorul academic, pentru întărirea rezilienței europene în industria semiconductorilor. Prin acest proiect ambițios, Bosch își reafirmă angajamentul față de inovație și susținere a tranziției către o mobilitate mai inteligentă.

„De astăzi, vom avea ocazia să demonstrăm că România își valorifică inteligența în produse și în activitățile de cercetare și dezvoltare pe întregul lanț valoric, de la cercetare până la pregătirea produselor care vor fi realizate local,” spune Mihai Boldijar, director general Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Despre proiectul Eurodrives

Compania a prezentat proiectul Eurodrives, care urmărește dezvoltarea unui lanț valoric european în microelectronică pentru conducere automatizată avansată și mobilitate verde. Proiectul include crearea unei platforme electronice dedicate conducerii automatizate, prin intermediul unui controler de domeniu pentru sistemul de asistență a conducerii auto, destinat nivelului 3 de automatizare și bazat pe algoritmi de învățare profundă cu AI. De asemenea, proiectul presupune integrarea unor soluții de viziune artificială pentru următoarea generație de sisteme auto integrate, cu consum redus de energie (CDI), precum și un campus de inovare pentru testarea, optimizarea și validarea de tehnologii pentru controlerul de domeniu al sistemului de asistență a conducerii auto. În cadrul proiectului, Bosch va dezvolta și un actuator de sine stătător multifuncțional pentru autovehicule electrice (CDI), iar la Blaj se va realiza industrializarea acestor actuatoare prin construcția unei linii de asamblare.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Grupul Bosch este prezent de 30 de ani în România și are aproximativ 10.520 de angajați în șase entități. În 2023, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 516,2 milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au ajuns la 2,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul său de cercetare și dezvoltare din Cluj, București și Sibiu și unitățile sale de producție pentru Mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de soluții de business și tehnologie, la Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 429.000 de angajați în întreaga lume (la 31 decembrie 2023). Compania a generat vânzări de 91,6 miliarde de euro în anul 2023. Operațiunile sale sunt împărțite în patru sectoare de activitate: Mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. Prin activitățile sale, compania își propune să folosească tehnologia pentru a contribui la modelarea tendințelor universale, cum ar fi automatizarea, electrificarea, digitalizarea, conectivitatea și orientarea către sustenabilitate. În acest context, amprenta extinsă a Grupului Bosch în diferitele industrii și regiuni îi consolidează capacitatea de inovație și robustețea. Bosch își folosește expertiza dovedită în tehnologia senzorilor, software și servicii pentru a oferi clienților soluții pentru mai multe domenii dintr-o singură sursă. De asemenea, își aplică expertiza în materie de conectivitate și inteligență artificială pentru a dezvolta și fabrica produse ușor de utilizat și sustenabile. Prin „Tehnică pentru o viață”, Bosch dorește să ajute la îmbunătățirea calității vieții și la conservarea resurselor naturale. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 470 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, rețeaua globală de producție, inginerie și vânzări Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Baza pentru creșterea viitoare a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 136 de locații de pe tot globul, Bosch are aproximativ 90.000 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care aproape 48.000 sunt ingineri software.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com.

Descarcă comunicatul de presă