Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Abstatt, Germania; Iași, România – Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul său de avertizare anticoliziune frontală, denumit Tram Forward Collision Warning (TFCW). Sistemul asistă vatmanii în situații critice în traficul urban prin avertismente sonore și vizuale, oferind astfel o siguranță sporită, atât pentru conducătorii de tramvaie, cât și pentru pasageri, sau pentru alți participanți la trafic. Siguranța în transportul public este una dintre cele mai mari provocări pentru orașele moderne și mai ales în traficul urban dens, utilizatorii neatenți ai drumurilor prezintă un risc considerabil pentru conducătorii de tramvaie. Municipiul Iași, care a devenit în ultimii ani un important centru de inovare și infrastructură modernă, intenționează să îmbunătățească siguranța rutieră prin utilizarea tehnologiilor moderne. Proiectul, inițiat de Primăria Municipiului Iași, este dezvoltat împreună cu Bosch Engineering, care își va asuma pentru prima dată rolul de furnizor de nivel 1 și va fi responsabil de livrarea, instalarea sistemului și instruirea conducătorilor de tramvai. „Suntem încântați că orașul Iași a optat în favoarea sistemului nostru și că putem contribui la o mai mare siguranță rutieră”, a declarat Heiko Mangold, directorul departamentului de tehnologie feroviară la Bosch Engineering GmbH. Finalizarea proiectului este preconizată pentru vara anului 2025.

Sistemul de avertizare anticoliziune pentru tramvaie (TFCW) de la Bosch Engineering este utilizat cu succes în întreaga lume din 2017. Sistemul are trei componente, care funcționează perfect împreună. O cameră multifuncțională monitorizează liniile de tramvai și detectează obiecte precum pietoni, vehicule și bicicliști. Un senzor radar detectează obstacolele chiar și în condiții dificile, cum ar fi ceață, ploaie și întuneric. De asemenea, primește informații de la cameră, le verifică și le compară cu parametri precum viteza și distanța. Toate aceste informații se reunesc apoi în unitatea de control feroviar, care asigură interfața dintre componentele Bosch și sistemele tramvaiului. Acest lucru permite instalarea cu ușurință a sistemului chiar și în modelele mai vechi de tramvai. Dacă există un risc iminent de coliziune, sistemul avertizează vatmanul atât vizual, cât și acustic. Și într-o etapă viitoare de dezvoltare, sistemul ar putea chiar să frâneze automat dacă conducătorul nu reacționează. În prezent, sistemul este integrat pe opt tipuri diferite de tramvaie, inclusiv modele din generații diferite. Această varietate reprezintă o provocare specială, deoarece sistemul trebuie adaptat individual la diferitele tipuri de tramvai pentru a asigura o funcționare fără probleme.

Mai multe informații: https://www.bosch-engineering.com/stories/stories-detailpages/t-storypage-5.html

Fotografiile sunt disponibile pe Bosch Media Service pe www.bosch-press.com.

Despre Bosch Engineering GmbH

Bosch Engineering GmbH este o filială deținută integral de Robert Bosch GmbH, cu sediul central în Abstatt, Germania. Ca partener pentru dezvoltarea sistemelor în industria auto încă din 1999, compania, cu peste 3.300 de angajați, oferă servicii de dezvoltare pentru sisteme de propulsie, sisteme pentru siguranță și confort și sisteme electrice și electronice - de la conceptul original până la producția de serie. Specializată în electronică și software, se bazează pe tehnologia dovedită de producție în serie la scară largă a Bosch pentru a dezvolta soluții personalizate pentru o gamă largă de aplicații din autoturisme, vehicule comerciale, â off-highway și de agrement, precum și în aplicații feroviare, nave și industrie. Bosch Engineering GmbH coordonează, de asemenea, toate activitățile de motorsport ale Grupului Bosch.

Informații suplimentare pot fi accesate pe www.bosch-engineering.com.

Sectorul Mobilitate este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În 2023, vânzările sale au ajuns la 56,2 miliarde de euro, reprezentând aproape 60 de procente din totalul vânzărilor Grupului. Acest lucru face din Grupul Bosch unul dintre furnizorii de top pentru soluții pentru mobilitate. Sectorul de Mobilitate Bosch urmărește viziunea unei mobilități sigure, sustenabile și captivante. Pentru clienții săi, rezultatul îl reprezintă soluțiile integrate de mobilitate. Principalele arii de activitate ale sectorului sunt electrificarea, software-ul și serviciile, semiconductorii și senzorii, calculatoarele pentru vehicule, sistemele avansate de asistență pentru șofer, sistemele de control al dinamicii vehiculului, conceptele de service auto, precum și tehnologia și serviciile pentru piața pieselor auto de schimb. Bosch este sinonim cu inovații importante în domeniul auto, cum ar fi managementul electronic al motorului, sistemul antiderapant ESP și tehnologia common-rail pentru motoarele diesel.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 429.000 de angajați în întreaga lume (la 31 decembrie 2023). Compania a generat vânzări de 91,6 miliarde de euro în anul 2023. Operațiunile sale sunt împărțite în patru sectoare de activitate: Mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. Prin activitățile sale, compania își propune să folosească tehnologia pentru a contribui la modelarea tendințelor universale, cum ar fi automatizarea, electrificarea, digitalizarea, conectivitatea și orientarea către sustenabilitate. În acest context, amprenta extinsă a Grupului Bosch în diferitele industrii și regiuni îi consolidează capacitatea de inovație și robustețea. Bosch își folosește expertiza dovedită în tehnologia senzorilor, software și servicii pentru a oferi clienților soluții pentru mai multe domenii dintr-o singură sursă. De asemenea, își aplică expertiza în materie de conectivitate și inteligență artificială pentru a dezvolta și fabrica produse ușor de utilizat și sustenabile. Prin „Tehnică pentru o viață”, Bosch dorește să ajute la îmbunătățirea calității vieții și la conservarea resurselor naturale. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 470 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, rețeaua globală de producție, inginerie și vânzări Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Baza pentru creșterea viitoare a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 136 de locații de pe tot globul, Bosch are aproximativ 90.000 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care aproape 48.000 sunt ingineri software.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com.

Descarcă comunicatul de presă