Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Bosch Tech Day 2022 la Dresda: semiconductorii puternici stabilesc ritmul pentru lumea tehnologiei moderne

Exponate practice de „Tehnică pentru o viață”

  • Senzorii auto Bosch înregistrează în detaliu împrejurimile și fac conducerea automatizată sigură, relaxată și convenabilă.
  • Un robot planar asistat de inteligență artificială asigură transport fără contact pentru componente și obiecte.
  • Noul cablu de încărcare pentru vehicule electrice permite încărcarea rapidă și simplă, fără a fi nevoie de o cutie de control.
  • Senzorii de mișcare cu auto-învățare din dispozitive de monitorizare de fitness oferă o imagine mai bună a beneficiilor antrenamentului.

Stuttgart și Dresda, Germania – Componentele foarte miniaturizate sunt lipiciul care unește lumea noastră tehnologică modernă. Semiconductorii puternici se află în centrul tuturor sistemelor electronice. Exponatele practice de la Bosch Tech Day 2022 includ o gamă largă de produse actuale și viitoare, astfel încât vizitatorii să poată atinge, încerca și experimenta singuri rolul pe care cipurile, inclusiv cele fabricate de Bosch, îl joacă pentru a realiza „Tehnică pentru o viață”. Bosch Tech Day are loc azi, 13 iulie 2022, la fabrica de plăcuțe Bosch din Dresda, cea mai avansată de acest gen din Europa.

O prezentare generală a exponatelor de la Bosch Tech Day

Senzori auto – detectarea împrejurimilor pentru toate situațiile din trafic: pentru conducerea asistată și automatizată, vehiculul trebuie să știe tot timpul ce se întâmplă în jurul său. Trebuie să fie capabil să detecteze în mod fiabil și să reacționeze la obiecte și oameni. Detectarea fiabilă a împrejurimilor este esențială pentru aceștia. În acest scop, Bosch folosește o combinație de camere multifuncționale și senzori radar din față și din colț instalați în partea frontală și laterală a vehiculului. Senzorul radar frontal detectează obiectele din partea din față a vehiculului și determină viteza acestora, precum și poziția lor față de vehicul. Dacă există un risc de coliziune, sistemul îl avertizează pe șofer. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul declanșează automat o manevră de frânare de urgență. Dispozitivul multifuncțional Bosch este o cameră video frontală care combină algoritmii tradiționali de procesare a imaginii cu metodele de inteligență artificială (IA). Folosind inteligența artificială (IA), camera înțelege și interpretează ceea ce vede, asigurând o recunoaștere fiabilă a obiectelor și o bună detectare a împrejurimilor. Pe lângă soluțiile de cameră, radar și ultrasunete, Bosch dezvoltă și un echipament de detectare și măsurare a distanței cu ajutorul razei coerente (LIDAR) cu rază lungă de acțiune, pentru care utilizează diverse principii ale senzorilor. Cu cât sarcina de conducere este mai complexă, cu atât mai important este ca aceste soluții să interacționeze corect.

Roboți planari – transport și poziționare fără contact de înaltă performanță: Bosch face Industria 4.0 să plutească cu roboți planari speciali care folosesc levitația magnetică permanentă, o nouă tehnologie dezvoltată de cercetătorii Bosch. Roboții sunt mult mai versatili și adaptabili decât o bandă transportoare și permit transportul flexibil și fără contact, poziționarea și manevrarea componentelor sau a obiectelor de orice fel. Oferă potențial pentru o gamă largă de industrii și aplicații, cum ar fi industria de semiconductoare și cea farmaceutică, precum și industria alimentară, pentru care se aplică standarde speciale de igienă și curățenie. Însă, sunt, de asemenea, un avantaj în mediile de asamblare și producție, unde accelerează operațiunile și pot combina fluxul flexibil de materiale cu poziționarea precisă. Robotul planar Bosch este format din două componente principale, fiecare fiind echipată cu magneți permanenți: un motor, care este platforma de transport; și un stator, care este suprafața pe care motorul poate aluneca. Magneții din stator generează un puternic câmp magnetic de levitație pentru motor, care plutește în liniște la aproximativ doi centimetri deasupra acestuia. Datorită alinierii precise a magneților, este posibil să se controleze poziția motorului în toate direcțiile.

GSR și GSB 18V-150 C Professional – șurubelnițe fără fir cu detectare electronică a unghiului: șurubelnițele Biturbo GSR și GSB 18V-150 C Professional sunt cele mai puternice șurubelnițe fără fir și cu impact de 18 volți din lume. Acestea sunt potrivite în special pentru construcția convențională cu structuri din lemn, precum și pentru construcția de grinzi de acoperiș sau fațade. Pe scurt, pentru orice fel de lucrare care necesită șuruburi sau burghie cu diametru mare. Acestea oferă o interfață de utilizator modernă, precum și funcții de conectivitate care permit efectuarea setărilor individuale prin smartphone. Punctul lor unic de vânzare este funcția lor de detectare electronică a unghiului (EAD), o premieră mondială pentru șurubelnițele comerciale de 18 volți. Sculele GSR și GSB 18V-150 C Professional oferă, de asemenea, un nivel înalt de protecție a utilizatorului datorită KickBack Control: în cazul rotirii bruște și imprevizibile a șurubelniței în jurul axei de găurire – dacă burghiul rămâne blocat într-un nod, de exemplu – senzorul integrat oprește motorul într-o fracțiune de secundă. Acest lucru previne recul neașteptat și poate reduce riscul de rănire.

Laserul cu linii încrucișate Quigo Green pentru utilizatorii de bricolaj – ecologic în mai multe moduri: Quigo Green proiectează o cruce laser precisă pe perete. Folosește diode laser verzi, care generează un fascicul care este de până la patru ori mai vizibil pentru ochiul uman decât unul roșu. Este primul dispozitiv de măsurare Bosch care prezintă carcasă și accesorii realizate în proporție de 90 de procente din plastic reciclat. Ambalajul său este, de asemenea, ecologic, realizat în proporție de 70 de procente din hârtie reciclată, având o acoperire ecologică pe bază de apă și nu mai conține nicio peliculă de plastic în interior. De asemenea, Bosch a optimizat dimensiunea ambalajului, făcându-l cât mai mic posibil pentru a maximiza numărul de dispozitive care pot fi transportate în același timp. În plus, datorită electronicii sale optimizate, noul Quigo Green consumă doar jumătate din energia predecesorului său. Toate aceste caracteristici ajută la conservarea resurselor.

Șasiu rulant – de la module pre-integrate la soluții complete: Cu soluțiile sale de sisteme pre-integrate, Bosch ajută start-up-urile, precum și producătorii auto tradiționali să aducă pe piață vehicule electrice mai repede decât înainte. Prin reducerea complexității în dezvoltarea și proiectarea vehiculelor electrice, compania ajută producătorii de automobile să opereze mai eficient.

În centrul soluțiilor de sisteme pre-integrate Bosch se află modulul avansat de conducere (ADM). Acesta integrează sisteme individuale de propulsie, direcție și frânare într-un întreg armonizat și flexibil. Interfețele simplificate și o arhitectură software consistentă reduc complexitatea și asigură o comunicare optimizată între componente. Această abordare modulară care combină hardware, software și servicii permite producătorilor de automobile să integreze ADM-ul în conformitate cu nevoile lor. Prototipul de șasiu rulant, care a fost construit ca parte a unei alianțe de inginerie cu expertul în șasiuri și caroserie Benteler, demonstrează nivelul maxim posibil de pre-integrare și servește ca o platformă de dezvoltare pentru vehiculele electrice cu baterie.

Bosch Cookit – talent culinar complet: Cookit oferă o dimensiune cu totul nouă de flexibilitate în bucătărie. Fie că este vorba de gătit ghidat, programe automate sau gătit manual, robotul de bucătărie multifuncțional cu funcție de gătit are nivelul potrivit de sprijin pentru toată lumea. Și acum a devenit și mai flexibil: noua funcție „Rețeta mea” permite Cookit să salveze rețete personale. Rețeta, cu toate ingredientele, cantitățile, temperaturile și sfaturile speciale, este introdusă în aplicația Home Connect, care o transmite apoi către Cookit. Robotul de bucătărie cu funcție de gătit îl va ghida apoi pe utilizator prin etapele de pregătire ori de câte ori este necesar. De la începutul lunii mai, a fost posibil utilizarea aplicației Home Connect pentru a distribui aceste rețete personale Cookit. Acest lucru le oferă utilizatorilor acces la nenumărate rețete din comunitatea Cookit. Pentru inspirație suplimentară, pot adăuga o fotografie cu mâncare la propriile creații.

SmartGrow Life – este sistemul inovator de grădinărit de interior, all-in-one, pentru cultivarea acasă a ierburilor, a verdețurilor și chiar a roșiilor. Datorită tehnologiei sale brevetate de iluminat și irigare, utilizatorii pot cultiva plante sănătoase și aromate pe tot parcursul anului. Pe lângă faptul că oferă verdeață proaspătă, SmartGrow Life este o completare atrăgătoare pentru orice blat sau masă de bucătărie și poate fi montat chiar și pe perete. Urmând principiul sustenabilității, toate materialele utilizate pentru dispozitiv, accesoriile și ambalajele pot fi refolosite, reprocesate sau reciclate.

Ecosistem de electromobilitate – cablu de încărcare și wallbox: Cu tehnologia sa integrată de control și siguranță, noul cablu de încărcare flexibilă de la Bosch pentru vehicule electrice se descurcă, de asemenea, și fără cutia de control aferentă obișnuită atunci când încarcă la o priză de 230 de volți. Acest lucru înseamnă că cablul Bosch cântărește mai puțin de trei kilograme. În medie, acesta este cu 40 de procente mai puțin decât cablurile de încărcare convenționale cu o cutie de control. Întrucât este prevăzut cu adaptoare pentru prize de tipul 2 și de uz casnic, șoferii care vor să fie liberi să aleagă dacă să reîncarce de la o priză de acasă sau de la o stație de încărcare de pe drum, nu mai au nevoie de un al doilea cablu. Cablul trifazat permite încărcarea AC în modul 2 și modul 3 cu până la 22 de kilowați, iar tehnologia integrată în fiecare dintre mufe face ca procesul de reîncărcare să fie sigur și fiabil. Conectorul de tip 2 de la capătul cablului de la vehicul conține componentele pentru controlul și monitorizarea puterii de încărcare. La celălalt capăt, ștecherul de uz casnic cu adaptor adăpostește un dispozitiv de control al temperaturii și de curent rezidual. Iar pentru încărcarea mașinilor electrice acasă, Bosch oferă și wallbox-uri.

BHI260AP – revoluționează echipamentele de monitorizare pentru fitness: Genuflexiuni, abdomene, antrenamente cu greutăți: lista de exerciții de fitness continuă. Cu toate acestea, multe echipamente de monitorizare de fitness și ceasuri inteligente pot monitoriza doar un număr limitat de activități, iar varietatea tipurilor de aparate, precum și diferitele stiluri de mișcare, fizic și niveluri de fitness ale utilizatorilor înseamnă că acestea nu pot recunoaște întotdeauna în mod fiabil exercițiile ca fiind efectuate. Pentru a rezolva această problemă, Bosch Sensortec a dezvoltat BHI260AP – un senzor de mișcare programabil care permite funcții de auto-învățare în dispozitivele portabile și audio. Senzorul detectează și numără automat diferite tipuri de mișcări, se adaptează perfect la stilul utilizatorului în fundal și poate învăța în mod independent orice activitate de fitness recurentă în câteva secunde. Pe lângă funcția de auto-învățare, senzorul are și funcții integrate avansate, cum ar fi analiza activității de înot și monitorizarea poziției și a orientării.

Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 402.600 de angajați în întreaga lume (status la 31 decembrie 2021). Compania a generat vânzări de 78,7 miliarde de euro în anul 2021. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluții inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile, sigure și incitante. Compania își folosește expertiza în tehnologia de senzori, software și servicii, precum și propriul cloud IoT, pentru a oferi clienților soluții conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovații pentru o viață conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 440 de filiale și companii regionale din 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, rețeaua globală de producție, inginerie și vânzări Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Cu cele peste 400 de locații din lumea întreagă, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creștere a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 128 de locații din lume, Bosch are aproape 76.100 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care aproximativ 38.000 de ingineri software.

Informații suplimentare sunt disponibile pe paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPress

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie