Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Bosch Service Solutions aniversează 15 ani de activitate în România

  • Începând cu anul 2007, Bosch Service Solutions Timișoara oferă servicii complete grupului Bosch și clienților săi externi.
  • Numărul angajaților a crescut constant, ajungând la peste 1,800.
  • Bosch Service Solutions își propune să își mărească operațiunile de business.
  • Bosch oferă diverse programe destinate dezvoltării studenților și angajaților în Timișoara.

Timișoara, România – Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, aniversează 15 ani de activitate pe piața românească pentru servicii externalizate și shared service, prin locația sa din Timișoara, Bosch Service Solutions. Locația din Timișoara oferă, încă din 2007, servicii complete Grupului Bosch și clienților externi. De-a lungul celor 15 ani de activitate, aceasta s-a dezvoltat într-un ritm alert, ajungând la peste 1,800 de angajați în 2022. Pentru cea de-a 15 aniversare, compania a organizat un eveniment dedicat angajaților și partenerilor, oferind oportunitatea de a socializa și a se reconecta unii cu ceilalți. Unul dintre momentele importante ale evenimentului a fost organizarea unei orchestre neconvenționale, prin care angajații companiei au cântat o melodie folosind 500 de scule electrice Bosch, transformate în instrumente muzicale. Ulterior, sculele vor fi donate unor asociații non-profit.

Pentru a susține dezvoltarea continuă a operațiunilor sale, Bosch Service Solutions planifică o creștere a numărului de angajați, având aproximativ 550 de poziții deschise în 2022, în domeniul dezvoltării de software, IT Help Desk, project management, achiziții, controlling, contabilitate și logistică. „Având privilegiul de a face parte din echipa inițială de-a lungul acestui parcurs de un deceniu și jumătate, am avut timp să creștem împreună și să ne dezvoltăm ca echipă. Oamenii au fost în centrul preocupărilor noastre, întrucât ei reprezintă motorul business-ului nostru și perspectiva de creștere și dezvoltare”, a declarat Raluca Românu, director general Bosch Service Solutions din Timișoara. „Încă de la început, ne-am preocupat să oferim programele de dezvoltare necesare tuturor angajaților Bosch, mai ales celor care se află la început de drum în cariera lor. Credem că această viziune sănătoasă ne-a asigurat ascensiunea de care ne bucurăm astăzi, după 15 ani de muncă, atât în țară, cât și în cadrul Global Business Services” – continuă Raluca Românu.

Fiind un centru de inovație digitală pentru diviziile interne, Bosch Global Business Services este un furnizor de servicii complete structurate în procese end-to-end, care asigură cea mai bună experientă clientului. Bosch GBS Timișoara se află în inima Banatului și este unul dintre cele două huburi globale unde angajații dezvoltă servicii financiare, de audit și resurse umane. Hubul dispune de toate premisele pentru a fi un furnizor de cinci stele pentru toți clienții interni și a fi unul dintre cei mai râvniți angajatori din zona de vest.

„Echipa Bosch Global Business Services s-a alăturat locației Bosch din Timișoara în 2012, cu un prim proiect de anvergură din zona financiară. În ultimii 10 ani, a atins un succes extraordinar și intenționăm să ne consolidăm poziția pe piața de shared service din Europa", spune Ralf Dehner, reprezentantul Bosch Global Business Services în Europa de Est. „Pentru a susține o creștere constantă, ne bazăm pe aportul colegilor noștri cu competențe înalte, pentru care oferim în permanență oportunități de dezvoltare, prin extinderea portofoliului de servicii și îmbunătățirea calității competențelor digitale. Fiind un hub de inovare digitală, ne bucurăm de conexiunile rețelei globale și lucrăm în mod inter-departamental pentru a livra clienților noștri servicii de cea mai bună calitate", continuă Dehner.

Academia Bosch din Timișoara: un centru dedicat educației

Bosch înțelege importanța unei educații bune pentru generațiile viitoare, astfel că se implică în mod constant în activități care susțin relația dintre mediul educațional și cel de afaceri. Astfel, Bosch Service Solutions și-a creat propria academie internă la Timișoara, un centru educațional care oferă programe specifice de training actualilor sau potențialilor angajaţi Bosch. Peste 420 de persoane au absolvit, din 2018, cursurile unuia dintre programele de dezvoltare oferite de Academia Bosch, printre care „Essential Managerial Toolkit”, pentru managerii aflați la început de carieră, „Development Program for Middle Management” „Bosch 4 Beginners”, „DevOps Academy”, „Junior Accounting Program”, etc.

În plus, Bosch Service Solutions și-a consolidat parteneriatul cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), devenind recent membru al structurii consultative independente „Grupul Partenerilor Strategici (GPS) UVT”. Alături de programele educaționale, compania din Timișoara susține dezvoltarea angajaților prin oferirea unui spațiu modern și optim de muncă, care să inspire fiecare angajat (IWC), aliniat cu standardul sediilor Bosch din lume. Alte beneficii adaptate stilului de viață modern presupun programul flexibil sau telemunca, acces la servicii medicale și tichete de masă, precum și la activități sportive.

Creștere pentru externalizarea proceselor de afaceri

Bosch în Timișoara, prin cele două divizii este un actor cheie atât în industria locală de software, IT, DevOps, cât și aria financiară, audit, logistică și achiziții.

Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Informații suplimentare sunt disponibile online la www.bosch.ro

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Acesta are aproximativ 402.600 de angajați în întreaga lume (status la 31 decembrie 2021). Compania a generat vânzări de 78,7 miliarde de euro în anul 2021. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluții inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește viziunea unei mobilități sustenabile, sigure și incitante. Compania își folosește expertiza în tehnologia de senzori, software și servicii, precum și propriul cloud IoT, pentru a oferi clienților soluții conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovații pentru o viață conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch îmbunătățește calitatea vieții la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare care generează entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viață”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproximativ 440 de filiale și companii regionale din 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, rețeaua globală de producție, inginerie și vânzări Bosch acoperă aproape toate țările din lume. Cu cele peste 400 de locații din lumea întreagă, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon încă din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea creștere a companiei este puterea sa inovatoare. În cele 128 de locații din lume, Bosch are aproape 76.100 de angajați în cercetare și dezvoltare, dintre care aproximativ 38.000 de ingineri software.

Informații suplimentare sunt disponibile pe paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPress

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie