Suche

Comunicat de presă #Mobilitate conectată

Bosch va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de semiconductori în 2022

Centrele de producție din Reutlingen și Penang vor fi extinse.

  • Bosch răspunde cererii din ce în ce mai mari de cipuri.
  • Fabrica de plăcuțe semiconductoare de 300 milimetri de la Dresda va fi extinsă mai rapid.
  • Un nou spațiu cu mediu controlat, de 4.000 de metri pătrați va fi construit la Reutlingen, până la finalul anului 2023.
  • Bosch va crea 150 de locuri de muncă în domeniul dezvoltării semiconductorilor, la Reutlingen.
  • Va fi construit un nou centru de testare a semiconductorilor la Penang.

Stuttgart, Germania: ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch își mărește investițiile. La doar câteva săptămâni după deschiderea noii sale fabrici de plăcuțe semiconductoare din Dresda, furnizorul de tehnologie și servicii anunță o altă investiție de ordinul sutelor de milioane în unitățile de producție de cipuri. Numai în 2022, Bosch intenționează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuțe semiconductoare din Dresda și Reutlingen, Germania, și a operațiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia. „Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză amețitoare. Având în vedere situația actuală, ne extindem sistematic producția de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienților noștri cea mai bună susținere posibilă”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH. Cea mai mare parte a investiției este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producție urmează să fie extinsă și mai rapid în 2022. Aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuite anul viitor pentru fabrica de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spațiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023. De asemenea, Bosch construiește la Penang, Malaezia un nou centru de testare pentru semiconductori. Începând din 2023, centrul va testa cipurile semiconductoare și senzorii fabricați. „Aceste investiții planificate demonstrează încă o dată importanța strategică a deținerii propriei noastre capacități de producție pentru tehnologia de bază a semiconductorilor”, spune Denner.

Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză amețitoare. Având în vedere situația actuală, ne extindem sistematic producția de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienților noștri cea mai bună susținere posibilă.

dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH

O accelerare în Dresda, noi spații cu mediu controlat în Reutlingen

„Obiectivul nostru este să mărim producția de plăcuțe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat și, în același timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen. Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situația actuală”, a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH. Peste 4.000 de metri pătrați vor fi adăugați, în două etape, celor 35.000 de metri pătrați de spațiu cu mediu controlat din Reutlingen. Prima etapă, adăugarea unei suprafețe de 1.000 de metri pătrați pentru producția de plăcuțe semiconductoare de 200 de milimetri, pentru a ajunge la un total de 11.500 de metri pătrați, a fost deja finalizată. Pentru aceasta a fost necesară transformarea spațiului de birouri într-o cameră cu mediu controlat în ultimele luni și conectarea acesteia la fabrica de plăcuțe semiconductoare existentă printr-o pasarelă. Noua unitate produce plăcuțe semiconductoare din septembrie. „Ne-am extins deja capacitatea de producție de plăcuțe semiconductoare de 200 de milimetri cu aproximativ 10 procente”, spune Kroeger. Pentru acest obiectiv au fost necesare cheltuieli de capital de 50 de milioane de euro (în 2021). Prin această mișcare, compania răspunde în special cererii sporite de senzori MEMS și semiconductori de putere cu carbură de siliciu. A doua etapă a extinderii va crea încă 3.000 de metri pătrați de spațiu cu mediu controlat până la finalul anului 2023. În acest scop, compania va investi aproximativ 50 de milioane de euro în 2022 și în 2023. Prin dezvoltarea producției de semiconductori la locația sa din Reutlingen, Bosch creează, de asemenea, 150 de locuri de muncă noi.

Noul centru de testare din Penang

O altă parte a cheltuielilor de capital planificate pentru 2022 va fi alocată unui nou centru de testare a semiconductorilor din Penang. Această fabrică înalt automatizată și conectată va efectua testarea cipurilor semiconductoare și a senzorilor începând cu 2023. În total, Bosch deține peste 100.000 de metri pătrați de teren în zona continentală Penang, iar dezvoltarea va fi efectuată în etape. Inițial, centrul de testare va avea o suprafață de aproximativ 14.000 de metri pătrați, inclusiv camere cu mediu controlat, spațiu pentru birouri, cercetare și dezvoltare și facilități de instruire pentru până la 400 de angajați. Lucrările pentru fundație la noua locație au început la finalul anului 2020, iar construcția clădirilor a început în mai 2021. Centrul de testare își va începe operațiunile în 2023. Capacitatea suplimentară de testare din Penang are rolul de a deschide în viitor posibilitatea introducerii de noi tehnologii în fabricile de plăcuțe semiconductoare Bosch, cum ar fi tehnologia semiconductorilor cu carbură de siliciu pentru Reutlingen. În plus, noua locație din Asia va reduce durata și distanțele pentru livrarea cipurilor.

Bosch se poate baza pe expertiza sa în domeniul auto și al semiconductorilor pentru a dezvolta sisteme electronice superioare. Acest lucru aduce beneficii clienților noștri și unui număr foarte mare de oameni care doresc să se bucure în continuare de o mobilitate sigură și eficientă.

Harald Kroeger, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH

Semiconductorii ca propunere unică de vânzare

Microelectronica este un factor cheie pentru succesul tuturor domeniilor de activitate ale companiei Bosch. Recunoscând din timp potențialul acestei tehnologii, compania produce componente semiconductoare de mai bine de 60 de ani. Astfel, Bosch este una dintre puținele companii cu o înțelegere profundă a microelectronicii, precum și cu expertiză în electronică și software. Bosch poate combina acest avantaj competitiv decisiv cu punctul său forte în materie de producție de semiconductori. Furnizorul de tehnologie și servicii produce componente semiconductoare în Reutlingen din 1970. Acestea sunt utilizate atât în produsele electronice de larg consum, cât și în aplicațiile auto. Componentele electronice moderne de la bordul autovehiculelor constituie baza pentru reducerea emisiilor din trafic, prevenirea accidentelor rutiere și sporirea eficienței sistemelor de propulsie. „Bosch se poate baza pe expertiza sa în domeniul auto și al semiconductorilor pentru a dezvolta sisteme electronice superioare. Acest lucru aduce beneficii clienților noștri și unui număr foarte mare de oameni care doresc să se bucure în continuare de o mobilitate sigură și eficientă”, a declarat Kroeger. Producția la fabrica de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda a început în luna iulie a acestui an, cu șase luni mai devreme decât era planificat. Cipurile produse în noua fabrică sunt utilizate inițial pentru sculele electrice Bosch. Pentru clienții din industria auto, producția de cipuri a început în septembrie, prin urmare cu trei luni mai devreme decât era planificat. De la introducerea tehnologiei de 200 milimetri, în 2010, Bosch a investit peste 2,5 miliarde de euro în fabricile de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen și Dresda. În plus, au fost investite miliarde de euro în dezvoltarea microelectronicii.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe .

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie