Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Combaterea pandemiei de coronavirus: Bosch dezvoltă un test rapid pentru COVID-19

Rezultatele fiabile ale testului permit diagnosticarea diferențială în mai puțin de 2,5 ore

  • Dr. Volkmar Denner, CEO al Bosch: „Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch va contribui la limitarea răspândirii virusului și ruperea mai rapidă a lanțului de transmitere a acestuia.”
  • Bosch ajută unitățile medicale, precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate, cu un nou test rapid de depistare a virusului COVID-19.
  • Testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
  • Bosch Healthcare Solutions, împreună cu Randox Laboratories Ltd., a dezvoltat unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume.

>

X

Stuttgart, Germania - Coronavirusul SARS-CoV-2 generează provocări majore pentru sistemele de sănătate și instituțiile medicale din întreaga lume. Capacitatea de depistare rapidă a virusului este esențială pentru stoparea extinderii exponențiale a acestuia într-un număr mare de țări. Noul test rapid Bosch, complet automatizat pentru depistarea COVID-19, poate ajuta unitățile medicale precum cabinetele medicale, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate să reducă timpul de diagnosticare. Testul rapid de diagnosticare moleculară este realizat cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic produs de Bosch Healthcare Solutions. „Dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să contribuie la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Acesta va asigura identificarea și izolarea mai rapidă a pacienților infectați”, declară Dr. Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Diagnosticare diferențială: depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori

Testul rapid dezvoltat de Bosch este unul dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume, care poate fi utilizat direct de către toate instituțiile medicale. În plus, o singură probă poate fi testată simultan nu doar pentru COVID-19, ci și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa tip A și B. „Caracteristica specială a testului Bosch este faptul că asigură diagnosticarea diferențiată, astfel încât medicii nu mai sunt nevoiți să efectueze teste suplimentare. Testul permite, de asemenea, diagnosticarea fiabilă rapidă, pentru a permite pacienților să înceapă mai repede tratamentul adecvat”, afirmă Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH. Noul test va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie și ulterior, pe piețele din Europa și din lume.

Identificare mai rapidă, răspândire mai lentă

Dezvoltat în numai șase săptămâni, testul rapid poate detecta o infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului. Un alt avantaj al testului rapid este acela că poate fi efectuat direct la punctul de îngrijire. Se elimină, astfel, necesitatea de transportare a probelor, fapt ce irosește timp prețios. În plus, pacienții pot afla rapid care este starea lor de sănătate, iar persoanele infectate pot fi identificate și izolate imediat. În cazul testelor utilizate în prezent, pacienții trebuie să aștepte, de regulă, una sau două zile pentru aflarea rezultatelor. „Timpul este esențial în luptat împotriva coronavirusului. Diagnosticarea rapidă, fiabilă, direct la fața locului – acesta este marele avantaj al soluției noastre, pe care o considerăm un alt exemplu de „Tehnică pentru o viață”, spune Denner.

Testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch este rezultatul colaborării dintre filiala Bosch Healthcare Solutions și compania de tehnologie medicală Randox Laboratories Ltd. din Irlanda de Nord. „Alături de partenerul nostru Randox, am reușit să dezvoltăm într-un timp foarte scurt acest test rapid inovator, pe care îl putem pune acum la dispoziția pieței. Dispozitivul de analiză Bosch Vivalytic efectuează testul cu un nivel ridicat de fiabilitate și siguranță direct în spital, în laborator sau în cabinetul medical, garantând o protecție maximă pentru pacienți și personalul medical”, spune Meier. Compania analizează în prezent modul în care poate ajuta la testarea promptă a medicilor și asistentelor/asistenților din unitățile medicale precum Spitalul Robert Bosch, pentru ca aceștia să își poată desfășura activitatea cât mai mult timp fără a infecta alte persoane.

Utilizare simplă la punctul de îngrijire

În cadrul diverselor teste de laborator pentru depistarea SARS-CoV-2, testul Bosch a produs rezultate cu o precizie de peste 95 de procente. Testul rapid respectă standardele de calitate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). O probă este prelevată din nasul sau gâtul pacientului cu ajutorul unui tampon. Apoi, cartușul cu toți reactivii necesari pentru test este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză. În timpul analizei, personalul medical poate desfășura alte activități, cum ar fi îngrijirea pacienților. Dispozitivul de analiză Vivalytic este atât de intuitiv încât chiar și personalul medical fără instruire specială în utilizarea acestuia poate efectua testul în mod fiabil. Un dispozitiv de analiză Bosch Vivalytic poate realiza până la zece teste în interval de 24 de ore. Aceasta înseamnă că este nevoie de numai 100 de astfel de dispozitive pentru a efectua până la 1.000 de teste pe zi. Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului SARS-CoV-2, laboratoarele lucrează deja peste capacitatea maximă. Prin urmare, Bosch Vivalytic va ajuta la creșterea capacităților de testare disponibile.

Tags: Healthcare

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Explorează mai mult

Caută cuvânt cheie