Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului

Noile comunicații standard reprezintă o componentă cheie pentru fabrica viitorului

  • Tehnologia 5G va reprezenta un factor competitiv pentru producție
  • Prima platformă de automatizare care acceptă tehnologia 5G de la Bosch Rexroth asigură o conectivitate cuprinzătoare în fabrici
  • Bosch își extinde rolul de conducere în Industria 4.0

Stuttgart, Germania – tehnologia 5G este aproape. Noul standard de comunicații accelerează Internetul lucrurilor și favorizează Industria 4.0. Sistemele și senzorii de control de tipul celor integrați în instalații, utilaje și lanțuri logistice vor avea de câștigat de pe urma acestui transfer de date rapid și fiabil, în timp real. Pregătirea utilajelor pentru un sistem de comunicații de ultimă generație implică acceptarea tehnologiei 5G de către acestea. Acum Bosch vine cu soluția: noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth are tehnologia 5G integrată și poate conecta o gamă largă de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicații. Soluția ctrlX AUTOMATION va fi prezentată în cadrul târgului comercial SPS din Nürnberg.

Bosch deschide calea către o nouă eră industrială

„5G va trece producția la următoarea viteză. Noua noastră platformă de automatizare, care acceptă tehnologia 5G, pregătește terenul și intră în noua eră industrială”.

Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch și responsabil pentru tehnologia industrială.

5G este primul standard de comunicații conceput pentru a asigura conectivitate atât pentru persoane, cât și pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decât 4G, transferă date instantaneu, cu o întârziere cu o milisecundă, și este cu până la 99,9999% mai fiabil - recepționarea unui „transfer digital” devine certă, ca în cazul transmisiei prin cablu. „5G reprezintă o revoluție și o componentă de bază importantă pentru fabrica viitorului”, afirmă Najork. În prezent, inginerii și proiectanții se confruntă cu provocările integrării tehnologiei 5G în propriile utilaje și produse. Bosch aduce soluția care răspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G. Sistemul de operare și software-ul pentru ctrlX AUTOMATION acceptă tehnologia 5G de la bun început și asigură punerea rapidă în funcțiune. Soluțiile Retrofit sunt și ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platformă de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansată pe piață în 2020.

5G va reprezenta un factor de competitivitate pentru industria conectată

Experții estimează că, până în 2025, vor exista până la 70 de miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume. Multe dintre acestea vor fi în domeniul producției, așadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicații va permite aplicațiilor care necesită conexiuni fără fir, de mare putere și extrem de fiabile, să fie integrate în siguranță și eficient în unitățile de producție. Acestea includ roboți mobili, vehicule de transport autonome și interfețe om-utilaj. De exemplu, lucrătorii care poartă ochelari dotați cu realitate augmentată pot accesa informații suplimentare în câmpul vizual, optimizând modul în care monitorizează și întrețin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuală cu cele din lumea reală implică fluxuri de date în timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G. „Această nouă formă de comunicare eclipsează tot ce știam până acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care într-adevăr îndeplinește nevoile industriei producătoare”, declară Najork.

Bosch ocupă un loc de conducere cu industria 4.0 și 5G

Bosch dezvoltă fabrica viitorului. În acest sens, compania se bazează pe Industria 4.0. Compania testează și validează produsele la nivel intern înainte de a le face disponibile pe piață. De asemenea, tehnologia 5G este utilizată de către Bosch în aceeași măsură. Compania a prezentat primul său sistem de transport autonom, care acceptă 5G, ActiveShuttle, în cadrul Hannover Messe. Pentru a susține dezvoltarea continuă a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agenția Federală a Rețelor din Germania licențe 5G, pe care să le utilizeze pentru a instala rețele în campusul local. Mai mult, Bosch a preluat președinția Alianței 5G pentru Industrii conectate și Automatizare (5G-ACIA) la nivel global, cu scopul de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobilă, care să îndeplinească nevoile industriei producătoare de la bun început.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie