Suche

Comunicat de presă #Internetul lucrurilor
Distribuie comunicatul de presă

Lucrează în agricultură #LikeABosch: precizie prin intermediul conectivității

Bosch la Agritechnica 2019

  • Aplicații IoT inteligente pentru lucrări agricole de precizie și ecologice
  • Aplicația trimite direct pe smartphone-uri date meteo, rezultate din cercetare și recomandări cu privire la cultivarea optimă a plantelor
  • Sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor, unități de comandă conectate și camere video cu tehnologie rafinată, pentru o agricultură responsabilă față de mediu și viabilă din punct de vedere economic

Stuttgart și Hanovra, Germania: Bosch furnizează soluții și oferte noi, care permit fermierilor să ajungă la un echilibru corect între considerentele economice și cele ecologice. Printre acestea se numără senzori inteligenți, aplicații pentru fermieri, camere video cu tehnologie rafinată pentru utilaje agricole și sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor. Vizitatorii târgului Agritechnica au aflat mai multe despre aceste idei la standul Bosch (G17, sala 15), standul Bosch Rexroth (A04, sala 16) și la standul NEVONEX (C10, pavilionul 11).

NEVONEX – ecosistem digital pentru agricultura inteligentă

În calitate de ecosistem deschis, independent față de producători, NEVONEX este orientat către o agricultură inteligentă, digitalizată. Unitățile de comandă compatibile NEVONEX ajută la crearea unor utilaje agricole (noi și existente) inteligente, indiferent de producător, și la eficientizarea lucrărilor desfășurate de fermieri. Diverse aplicații oferă o serie de cunoștințe de specialitate și pot fi utilizate direct în cadrul utilajului. Fermierii beneficiază de o implementare optimă, pe parcursul tuturor etapelor lucrărilor lor. Ecosistemul optimizează procesele de lucru, sporește productivitatea și poate reduce cantitățile de semințe, îngrășăminte și pesticide utilizate.

Bosch oferă soluții de pulverizare ecologice și inteligente

Până în prezent, culturile cu productivitate ridicată au solicitat întotdeauna utilizarea erbicidelor, pentru a le asigura suficient spațiu, nutrienți și lumină pentru a crește satisfăcător. Cu toate acestea, având în vedere că erbicidele pot polua solul și ecosistemul, trebuie să fie utilizate cele mai mici cantități posibile, pentru cea mai bună productivitate posibilă. Cu soluția sa de pulverizare inteligentă, Bosch oferă un sistem perfect adecvat: recunoaște diferența dintre buruieni și plantele cultivate. Camerele video amplasate pe întreaga lățime a pulverizatorului pentru cultură preiau o serie continuă de imagini, identificând buruienile și permițând pulverizarea erbicidelor în cantitatea și concentrația adecvate, exact acolo unde este nevoie. Acest lucru reduce impactul asupra solului și ecosistemului, reduce volumul de pesticid utilizat și sporește productivitatea recoltelor. Bosch dezvoltă soluția de pulverizare inteligentă în parteneriat cu marca BASF xarvio™ și producători de utilaje agricole din întreaga lume.

Aplicația trimite date meteo și recomandări direct pe smartphone-uri

Condițiile meteorologice reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc din agricultură. Datorită sistemului de senzori Bosch Software Innovations și aplicației Deepfield Connect, fermierii pot fi avertizați cu privire la schimbările meteorologice și pot optimiza creșterea recoltelor. Prin intermediul Bosch IoT Suite, datele meteo sunt trimise, de pe câmpurile fermierilor, direct pe smartphone-urile acestora. De asemenea, aplicația Deepfield Connect furnizează informații cu privire la dezvoltarea recoltei. Aceasta înseamnă că fermierii știu întotdeauna exact cum cresc culturile lor și primesc recomandări adecvate pentru etapa respective de dezvoltare. Pe lângă economisirea de timp și bani, acest lucru ajută la conservarea resurselor valoroase precum apa.

IoT accelerează dezvoltarea și remedierea defecțiunilor

Soluția Bosch de gestionare a vehiculelor conectează vehiculele și serviciile bazate pe cloud pe întreaga durată de viață a acestora. Un element al acestei platforme software este o nouă aplicație IoT cunoscută ca validare online. În viitor, acest proces va accelera timpii de dezvoltare a sistemelor de injecție și de tratare a gazelor de eșapament și va îmbunătăți rezistența acestora, pentru vehiculele de producție. Utilizând un sistem pe bază de cloud, este transferat și evaluat un flux continuu de date de la vehiculele de validare conectate. Împreună cu clienții săi, Bosch poate utiliza aceste informații pentru a accelera și îmbunătăți calibrarea noilor sisteme. Utilizarea tendințelor predictive evaluează datele din câmp, de la autovehiculele de producție. Dacă diagnozele de la producătorul vehiculului sau informațiile de eroare colectate de Bosch indică probleme posibile cu privire la calitate, algoritmi speciali permit dezvoltarea și implementarea din timp a unor măsuri. În unele cazuri, pot fi prevenite defecțiunile tehnice din câmp.

Soluție conectată pentru vehiculele utilizate în afara autostrăzilor: deschisă, modulară, scalabilă

Soluția Bosch Rexroth conectată pentru vehiculele utilizate în afara autostrăzilor (COS) poate fi utilizată ca soluție completă sau sub formă de module individuale pentru integrarea în sistemele unor terți. Se bazează pe Bosch IoT Suite, o soluție testată. Sistemul modular, deschis, conectează digital, pe bază de cloud, vehiculele și subsistemele acestora. Utilizatorii pot configura personalizat gama de funcții folosind o varietate de aplicații și opțiuni de dezvoltare deschise. Pe lângă utilizările standard, cum ar fi accesul de la distanță la date și gestionarea flotei, COS asigură și monitorizarea stării vehiculelor.

Starea utilajului: modalitatea simplă de a analiza vibrațiile

Senzorul inteligent de analiză a vibrațiilor IVAS oferă informații valoroase, în timp real, pentru a spori disponibilitatea utilajelor agricole, de construcții și forestiere. Într-un caz tipic, informațiile pe care le colectează și analizează IVAS sunt transferate la un server cloud prin intermediul unei unități de comandă a motorului conectate digital (ECU). Dacă este necesar, serverul cloud poate fi utilizat pentru a vedea datele vehiculului și tendințele. Acest lucru permite utilizatorului să identifice abaterile, să efectueze lucrări de întreținere în timp util și să comande piese de schimb.

Soluția complet integrată de control al presiunii în anvelope reduce consumul de carburant

Datorită sistemului GFT 8150 TIS (sistemul de umflare a anvelopelor) Bosch Rexroth, combinele de recoltat cu tracțiune individuală pot fi echipate pentru prima dată cu un sistem de control al presiunii din anvelope care se integrează perfect în utilaj și este utilizat prin intermediul terminalului standard. Controlul presiunii din anvelopele combinelor de recoltat are numeroase avantaje. Având în vedere diferite caracteristici de manevrare a vehiculelor pe șosea și pe câmp, sistemul ajută la economisirea carburantului și la sporirea stabilității conducerii.

Nivelarea terenului cu tractorul, datorită EHC-8

Pentru cultivarea orezului și pe câmpurile cu canale de irigație, terenul trebuie să fie deosebit de plat și neted, pentru efectuarea unei irigări uniforme și creșterea uniformă a culturilor. În viitor, fermierii vor putea crea ei înșiși condițiile ideale, datorită sistemului de nivelare a terenului EHC-8, care îmbină componentele dispozitivului de remorcare existente ale tractorului cu o combinație între un sistem laser și o placă de nivelare. Sistemul de nivelare a terenului al Bosch Rexroth reduce volumul necesar de irigații, crește productivitatea și reduce consumul de energie.

Noul program pentru service-uri de reparații îmbunătățește remedierea defecțiunilor și reparațiile

Odată cu lansarea software-ului său Grade-X, Bosch asigură un proces mai rapid de identificare și remediere a defecțiunilor utilajelor. Pe un computer sau tabletă, software-ul ghidează tehnicienii din cadrul service-urilor de reparații în procesul de diagnoză pas cu pas. După ce tehnicianul a efectuat un test de diagnoză pentru identificarea utilajului cu toate caracteristicile sale tehnice, primește doar informațiile care sunt relevante pentru utilajul respectiv. Acest software dezvoltat de Bosch generează schemele de circuite adecvate pe baza defectului identificat. Procedând astfel, software-ul evidențiază doar acele componente care sunt instalate efectiv în cadrul utilajului și care cauzează eroarea. Prin tehnologia realității augmentate (RA), tehnicianul primește informații suplimentare sub formă de text și imagini, precum și locația componentelor ascunse. Aceste informații sunt afișate pe ecranul tabletei sau în ochelarii AR. Noul software Bosch poate fi utilizat cu soluții existente pentru clienți și este compatibil cu instrumentele de la alți producători. Tehnologia sofisticată de criptare oferă protecție împotriva atacurilor hackerilor și asigură o transmisie sigură a datelor.

Sistemul common-rail Bosch: soluția perfectă pentru orice utilizare diesel

Bosch oferă sisteme de injecție diesel pentru o serie de aplicații agricole: de la generatoarele de urgență la combinele de recoltat. Portofoliul său cuprinde, de asemenea, soluții de control al motorului, diverși senzori și sisteme de tratare a gazelor de eșapament.

Soluțiile Bosch pentru sistemul de propulsie ajută la reducerea suplimentară a consumului de carburant, reducând astfel cantitatea de CO2, de poluanți și zgomotul emis de motoare.

Sistem de vizibilitate Bosch pentru o vedere optimă la 360 de grade

Sistemul de vizibilitate Bosch este un sistem de asistență la conducere și asistență în timpul lucrului pentru utilaje agricole care îmbunătățește vederea la 360 de grade. Componenta sa principală este un sistem de camere full HD, care generează o vedere detaliată, panoramică asupra autovehiculului. Senzorii Bosch suplimentari, cu ultrasunete și radar, detectează obiecte din zona din imediata apropiere a autovehiculul, care sunt evidențiate în cadrul imaginii live generată de sistem. În acest fel, sistemul de vizibilitate Bosch permite fermierilor să lucreze și să manevreze utilajele în siguranță, chiar și în cele mai mici spații. Acesta detectează în timp util obstacole și persoane din zona de pericol din apropierea utilajelor, prevenind astfel accidentele.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78,1 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie