Suche

Comunicat de presă #Mobilitate electrificată
Distribuie comunicatul de presă

Bosch preia integral controlul asupra producătorului de motoare electrice EM-motive

  • 450.000 de motoare electrice fabricate pentru autovehiculele hibride și electrice; unul dintre producătorii cei mai de succes ai Europei
  • Preluarea oferă companiei Bosch oportunitatea de a atrage clienți noi
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Stuttgart, Germania – Bosch preia integral controlul asupra EM-motive, unul dintre cei mai de succes producători de motoare electrice ai Europei. În 2011, Bosch și Daimler au înființat EM-motive GmbH ca o societate mixtă cu raport la capitalul social de 50:50. De atunci, compania a produs aproximativ 450.000 de motoare electrice. „Pentru Bosch, achiziția completă a EM-motive, reprezintă următorul pas logic spre atingerea obiectivului de a deveni liderul pieței de electromobilitate. Este o şansă de a avea o prezență și mai extinsă pe piață”, afirmă Dr. Stefan Hartung, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH și președinte al sectorului de afaceri Soluții de mobilitate.

Încă de la înființarea societății mixte, Bosch și-a asigurat opțiunea de a achiziționa acţiunile. Astfel, o preluare completă era deja o opțiune în acordul de înființare a societății mixte. Modificarea structurii de proprietate nu va avea un efect imediat asupra celor aproximativ 340 de angajați EM-motive care lucrează în prezent la sediile din Stuttgart și Hildesheim, Germania.

„Motoarele electrice ale companiei sunt deja montate în autovehicule fabricate de Daimler, Porsche, Fiat, Volvo, Peugeot și StreetScooter, printre altele. Cu această mișcare, Bosch intenționează, înainte de toate, să atragă noi clienți pe această piață globală cu dezvoltare rapidă”, afirmă Dr. Mathias Pillin, membru al conducerii executive a diviziei Soluții pentru sistemele de propulsie, responsabil pentru segmentul de piață al autovehiculelor electrice. Compania existentă EMmotive GmbH va fi transferată către Robert Bosch GmbH. Achiziția acţiunilor trebuie să fie aprobată de către autoritățile antitrust.

Cele două părți au convenit să nu divulge prețul de achiziție sau orice alte detalii legate de achiziție. Societatea mixtă EM-motive a fost înființată pentru a face rentabilă pentru ambii parteneri începerea producției de motoare electrice: ținând cont de loturile inițiale mici, cele două companii au putut împărți costurile ridicate de capital privind dezvoltarea și producția de motoare electrice. Drept urmare, Bosch și Daimler au putut începe devreme producția de motoare electrice. Motorul este o componentă cheie a sistemului de propulsie electric: cu cât motorul funcționează mai eficient, cu atât mai puțină energie consumă, ceea ce nu înseamnă doar o autonomie mai ridicată, ci și costuri de funcționare semnificativ mai reduse. Chiar și în prezent, segmentul de electromobilitate se dezvoltă rapid și, cel târziu la începutul următorului deceniu, se va transforma într-o piață de larg consum.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 403.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78,1 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 64.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie