Suche

Comunicat de presă #Teme HR şi CSR
Distribuie comunicatul de presă

Bosch semnează un parteneriat strategic cu mediul universitar

Studii masterale pentru specialiștii viitorului. Bosch investeşte în educaţie

  • Parteneriat strategic cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
  • Program de masterat adaptat cerinţelor actuale ale mediului socio-economic
  • Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acordă o importanță deosebită inovării continue
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Cluj-Napoca - Grupul Bosch în România a încheiat în data de 14 iulie 2017 un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, privind lansarea programului de masterat în domeniul ingineriei electrice, intitulat ”Sisteme și structuri electrice avansate”. Programul masteral va fi lansat în octombrie 2017, la începutul anului universitar 2017-2018, iar admiterea va avea loc la Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 17-20 iulie 2017. În plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studenţilor merituoşi burse de excelență în funcție de performanță. Beneficiarii burselor vor fi selectați în urma unui interviu, care se va desfăşura la începutul fiecărui an de studiu.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca este parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, ce numără în prezent aproximativ 390.000 de angajați în întreaga lume, care au generat vânzări de peste 73.1 miliarde de euro în 2016. Bosch este prezent pe piața din România de peste 20 de ani și are mai mult de 4.800 de angajați în patru entități. Parteneriatul semnat de Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prevede lansarea unui program de masterat, cu un curriculum regândit împreună cu specialiştii Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educațională la cerințele actuale ale mediului socio-economic regional și național, cu aplicații într-un domeniu în plină dezvoltare în România, și anume, industria auto. ”Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă studenții, viitorii noștri angajați”, spune Dennis Raabe, managerul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, evidenţiind importanţa acestei colaborări. ”Nicio companie nu poate crește fără specialiști bine pregătiți. Noi susținem mediul academic și investim în comunitățile locale. Parteneriatul între Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, reprezintă pentru noi unul dintre cei mai importanți pași spre o colaborare echilibrată și benefică, atât pentru viitorul companiei noastre, cât și pentru comunitatea locală”, a continuat Raabe. C

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, cei peste 170 de ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca. "Semnarea acordului de colaborare cu compania Bosch reprezintă un moment important în consolidarea parteneriatului dintre universitatea noastră şi mediul socio-economic local”, a spus Prof. Univ. Dr. Ing. Daniela Popescu, Prorector responsabil de managementul universitar şi relația cu mediul socio-economic. “Programul de studii masterale, reorganizat în colaborare cu Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi fabrica Bosch din Jucu, deschide noi oportunități de pregătire a studenților noștri”, a adăugat Prof. Dr. Popescu. În cadrul programului, studenții vor avea posibilitatea să-și dezvolte aptitudini și competențe profesionale de înaltă calitate, care vor spori capacitatea lor de inserție profesională. Astfel, prin activitatea de cercetare aferentă fiecărui semestru, corelată cu teme de interes și derulată în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca și în fabrica din Jucu, masteranzii îşi vor dezvolta competențe specifice de inginerie, precum lucrul pe proiect și munca în echipă. Stundeţii vor intra în contact cu viața reală din industrie și vor lucra efectiv la proiecte aplicative. În plus, studenții vor avea posibilitatea de a-şi elabora lucrările de disertație cercetând în laboratoarele echipate cu tehnologie de ultimă oră, beneficiind de mentoratul experților din cadrul Centrului de Inginerie Bosch. De asemenea, cei interesaţi vor avea posibilitatea să se angajeze pe timp de vară, printr-un program special conceput pentru studenți și astfel să acumuleze experiență înainte de finalizarea studiilor.

Persoană de contact jurnalişti: Miruna Palaghian Telefon: +40(730)024478

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie