Suche

Comunicat de presă #Building Technology
Distribuie comunicatul de presă

Ediția 2016 a celui mai important târg internațional Light + Building. Tehnologie Bosch de conectare inteligentă a clădirilor

Pentru mai mult confort, eficiență energetică mai mare și un nivel sporit de siguranță

  • Managementul integrat al clădirilor și sistemelor de siguranță asigură o bună derulare a proceselor
  • Monitorizarea inteligentă a consumului de energie reduce costurile și emisiile de CO2
  • Soluțiile intuitive și inteligente pentru locuințe fac viața mai confortabilă și mai sigură
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Stuttgart/Frankfurt am Main – În cadrul Light + Building 2016, cel mai important târg comercial la nivel mondial în materie de tehnologie pentru iluminat și servicii pentru construcţii, organizat în Frankfurt , Bosch a prezentat soluții conectate inteligent pentru clădiri comerciale și rezidențiale. Tehnologia Bosch pentru construcţii și energie creşte confortul, siguranța și securitatea, economisește energie și reduce costurile de utilizare. În acest scop, furnizorul de tehnologie și servicii pune accentul pe conectivitatea prin internetul lucrurilor.

Sistemele integrate de gestionare a clădirii și de securitate asigură o bună funcționare a proceselor

Sistemele de securitate pentru clădiri Bosch conectate inteligent asigură discret buna funcționare a proceselor - și reduc la minim costurile de funcționare și de personal. Bosch își prezintă software-ul de gestionare a clădirii, cunoscut sub acronimul BIS (Building Integration System), care combină toate sistemele de securitate ale unei clădiri pe o singură platformă: supraveghere video, sisteme de avertizare la incendiu și de evacuare, tehnologie pentru alarme antiefracție și controlul accesului. Tehnologia pentru construcţii folosită pentru a deschide și închide bariere, porți și uși, de exemplu, poate fi comandată și prin BIS. În plus, Bosch introduce opțiunea de a conecta sistemul de alarmă antiefracție MAP 5000 (Modular Alarm Platform) cu sistemul de control al accesului MATRIX. Sistemul asigură securitate și eficiență sporite în materie de gestionare a securității. Bosch prezintă și noul sistem combinat de adresare publică și alarmă vocală pentru evacuare cunoscut sub numele PAVIRO. PAVIRO ajută la evacuarea rapidă a unei clădiri, reducând astfel riscul apariţiei panicii generale. Sistemul pentru servicii de la distanță EffiLink oferit de companie asigură mentenanță rapidă, rentabilă, diagnosticare și parametrizare de la distanță, actualizări software, depanare și asistența tehnicienilor service.

Monitorizarea inteligentă a consumului de energie reduce costurile și diminuează nivelul emisiilor de CO2

Sistemele Bosch de încălzire, răcire și ventilație conectate inteligent oferă un climat ideal în interior în mod simplu și automat – permițând reducerea cu până la 30% a consumului de energie, a costurilor și a nivelului emisiilor de CO2. Cu Platforma sa Energetică, Bosch prezintă un instrument de monitorizare și analiză pentru o eficiență energetică sporită a clădirilor comerciale. Companiile și proprietarii au la dispoziție o perspectivă detaliată asupra consumatorilor de energie și costurilor în timp real. Algoritmii inteligenți detectează abaterile de la valorile de referință, trimit mesaje de atenționare în cazul defecțiunilor sau dacă sunt depășite marjele de toleranță, oferă sugestii specifice pentru soluții și implementează parțial aceste soluții în mod automat. Astfel se pun bazele pentru abordări viitoare în vederea optimizării și a furnizării eficiente a energiei pe termen lung.

Soluțiile intuitive și inteligente pentru locuințe fac viața mai confortabilă și mai sigură

Soluțiile Bosch pentru locuințe inteligente fac viața mai confortabilă și mai sigură și scutesc utilizatorii de activitățile casnice plictisitoare. Sistemul Bosch Smart Home asigură conectarea dispozitivelor din locuință la internet, precum și conectarea acestora între ele – prin intermediul unei platforme unice de sistem. Utilizatorii pot să instaleze și să utilizeze în mod intuitiv sistemul, care este modular și extensibil. De asemenea, dispozitivele compatibile fabricate de alți producători pot fi conectate cu ușurință la sistem. Toate dispozitivele conectate prin Sistemul Bosch Smart Home pot fi controlate și monitorizate de oriunde cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone-uri și tablete. Bosch își prezintă portofoliul actual, care include centrul de comandă Bosch pentru casele inteligente, termostatele inteligente pentru calorifere, contacte pentru uși/ferestre, o priză inteligentă și soluții de iluminare de la partenerul Philips Hue. Centrul de comandă pentru case inteligente este unitatea centrală de comandă a sistemului Bosch. Acesta conectează componentele la internet și între ele. Cu ajutorul contactelor pentru ferestre, de exemplu, sistemul întrerupe automat încălzirea dacă se deschide o fereastră, utilizatorul economisind astfel timp și bani.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Explorează mai mult

Caută cuvânt cheie