Suche

Comunicat de presă #Business/Economic
Distribuie comunicatul de presă

Conferința Bosch ConnectedWorld IoT în Berlin. Internetul lucrurilor dintr-o singură sursă

Bosch lansează sistemul cloud pentru serviciile sale IoT. Centru informatic situat în Germania

  • Denner, CEO Bosch: „Bosch IoT Cloud reprezintă o etapă cheie de o importanță deosebită”
  • Caracteristicile sale cheie sunt confidențialitatea și securitatea datelor
  • Bosch IoT Cloud îmbunătățește puterea inovatoare a Germaniei
  • Expertiza software și infrastructura IT reprezintă avantaje competitive importante
Miruna Andriesei

Miruna Andriesei >

X

Berlin și Stuttgart – Bosch lansează propriul sistem cloud pentru serviciile bazate pe internet. În Bosch IoT Cloud, furnizorul internațional de servicii de tehnologie rulează diferite aplicații pentru mobilitatea sa conectată, industriile conectate și activitățile comerciale din clădirile conectate. Primul sistem cloud este situat în Germania. „Începând de azi, oferim toate avantajele pentru o lume conectată dintr-o singură sursă. Sistemul Bosch IoT Cloud este ultima piesă din puzzle-ul care completează competența noastră software. Suntem în acest moment un furnizor de servicii complete pentru conectivitate și internetul lucrurilor,” a declarat CEO-ul Bosch Volkmar Denner la conferința Bosch ConnectedWorld organizată miercuri la Berlin. Bosch este singura companie din lume care este activă la toate cele trei niveluri ale internetului lucrurilor. Grupul Bosch oferă tehnologii cheie care facilitează conectivitatea, cum ar fi senzori şi software şi dezvoltă noi servicii pe această bază. „Un factor major pentru succesul soluțiilor conectate este scalabilitatea acestora. Modelele de activitate trebuie să poată crește rapid atunci când este necesar. Sistemul cloud Bosch IoT înseamnă că Bosch dispune acum de infrastructura necesară. Considerăm că acest lucru este un eveniment cheie important pentru Bosch,” a declarat Denner, care este responsabil și pentru cercetare și inginerie avansată în Consiliul de Administrație Bosch. Sistemul cloud Bosch IoT include infrastructură tehnică, precum și oferte de platformă și software. La început, furnizorul de tehnologie și servicii îl va folosi pentru soluții la nivel intern. Din anul 2017, acesta va fi pus la dispoziția altor companii sub formă de serviciu.

Sistem cloud situat în Germania

Denner a subliniat faptul că decizia de a amplasa sistemul cloud în Germania a fost una bine fundamentată. „Un număr mare de companii și consumatori susțin faptul că îngrijorările legate de securitate îi împiedică să folosească tehnologii cloud și soluții pentru conectivitate. Sistemul cloud Bosch IoT este răspunsul la toate aceste preocupări.” Bosch operează propriul sistem cloud IoT în centrul său informatic de lângă Stuttgart. Conform explicațiilor oferite de Denner, „Consumatorii doresc să știe dacă datele lor sunt protejate și dacă sunt în siguranță. Din acest motiv, securitatea pe care o oferim clienților noștri este întotdeauna de ultimă oră.” Cadrul legal fundamental îl reprezintă regulamentele privind securitatea datelor din Germania și Europa.

Centrul lumii conectate: Platforma Bosch IoT Suite

Baza software a sistemului Bosch IoT Cloud este propria platformă Bosch IoT Suite a companiei. Acesta identifică toate obiectele activate prin internet, gestionează schimbul de date și suportă o multitudine de servicii și modele de activitate. Gestionarea datelor de dimensiuni mari permite analiza unor cantități imense de date. „Platforma Bosch IoT Suite reprezintă centrul lumii conectate. Oferă toate funcțiile necesare pentru a conecta dispozitive, utilizatori și companii,” afirmă Denner. Regulile pentru deciziile automate pot fi stocate în platforma Bosch IoT Suite - de exemplu, momentul în care se impune raportarea tiparelor de uzură și luarea unor măsuri de prevenție pentru servisarea echipamentelor tehnice. Bosch și clienții săi folosesc deja multe soluții și proiecte bazate pe această platformă. Sistemul Bosch IoT Cloud conectează în acest moment peste cinci milioane de dispozitive și mașini.

Competența Bosch IoT pentru lumea conectată

Adresându-se celor 800 de delegați prezenți la conferință, Denner a subliniat faptul că această transformare digitală nu trebuie să fie percepută ca o amenințare. „Transformarea digitală și creşterea conectivităţii reprezintă oportunități imense pentru noi.” În special, oferă acelor companii cu o bază industrială solidă și competență remarcabilă în materie de hardware posibilitatea de a-și dezvolta activitățile tradiționale, dar și de a pătrunde în domenii complet noi. „Cerința cheie prealabilă în acest sens este să deții la nivel intern software și competență IT. Bosch dezvoltă aceste capacități de mulți ani.”

O varietate mare de posibilități și modele de activitate

Compania a lansat deja numeroase produse și soluții pentru lumea conectată. Sistemul Bosch Smart Home, de exemplu, poate comunica utilizatorilor temperatura curentă din casa lor și le poate permite să modifice setarea chiar dacă sunt încă pe drum. O altă soluție care rulează în sistemul Bosch IoT Cloud este concepută pentru tehnicienii de service ai sistemelor de încălzire. Le permite accesul de la distanță la sistemele Bosch de încălzire autorizate astfel încât să poată identifica problemele în cazul unei defecțiuni. Acest lucru înseamnă că pot lua cu ei piesele de schimb de care au nevoie la prima și - din acest moment - singura vizită pentru lucrări de reparații. Clienții vor beneficia astfel de costuri reduse pentru lucrările de reparații.

Datele senzorilor din culturile de sparanghel ajung și ele în sistemul Bosch IoT Cloud. Agricultorii își pot îmbunătăți recoltele și productivitatea dacă știu temperatura exactă a solului. Sistemul Bosch IoT Cloud generează de asemenea o hartă online a spațiilor de tip „park-and-ride” din întreaga rețea de trenuri pentru navetişti din Stuttgart. Senzorii detectează locurile de parcare libere și trimit această informație către sistemul cloud, unde se adaugă unei hărți în timp real pe care utilizatorii o pot vizualiza pe dispozitivele lor smartphone. Un alt exemplu este serviciul „book-and-park” pentru conducătorii de camioane. De fiecare dată când caută o zonă în care se pot odihni şi în care pot parca, camionul lor transmite date privind locația către sistemul Bosch IoT Cloud. Acesta rezervă un spațiu disponibil de parcare în apropiere și informează conducătorul auto. „Aceste exemple prezintă modul în care dispozitivele conectate inteligent, completate de serviciile din sistemul nostru cloud IoT, reprezintă baza pentru modelele de activitate IoT de succes. Soluțiile conectate îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor și conservă resursele naturale,” a adăugat Denner.

Istoric:

Cloud computing

În cloud computing, datele și programele nu mai sunt găzduite pe calculatoare de acasă sau de la birou, ci într-un centru cloud computing. Operatorul centrului este responsabil pentru securitate și operațiuni, pune la dispoziție capacitatea informațională solicitată și oferă programele, securitatea datelor și backup-urile necesare. Acest lucru scutește clienții de multe sarcini costisitoare și care consumă mult timp. Tehnologia cloud și platformele cloud formează baza pentru scalabilitatea rapidă și simplă a aplicațiilor.

Bosch ConnectedWorld – locul în care se întâlnesc industriile pentru a discuta despre implementare

Evenimentul Bosch ConnectedWorld este o conferință anuală pe tema internetului lucrurilor. În acest an, 800 de experți internaționali se întâlnesc în Berlin pentru a discuta despre domeniile actuale de utilizare și despre noile modele de activitate. Prin prezentarea unor exemple de succes, conferința demonstrează modul în care viziunea internetului lucrurilor a devenit o realitate.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian

Telefon: (021) 4057529

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informaţii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,

www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Descarcă comunicatul de presă

Caută cuvânt cheie